OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Regionální zpravodajství iDNES.cz - Olomoucký kraj

Z regionu

Regionální zpravodajství iDNES.cz - Olomoucký kraj Zdroj: Regionální zpravodajství iDNES.cz - Olomoucký kraj |

Jaképak bentley, my máme novou cisternu! Hasiči ze Zábřehu videem baví internet

19. 4. 2024 | Jen s jedním slovem si velitel dobrovolných hasičů a místostarosta města Zábřeh Josef Klimek vystačil ve videu, kde propaguje nový hasičský vůz Scania. Ten město pořídilo pro místní hasičskou jednotku.

V kauze Autostráda šidili stavbu silnic, místo bourání vozovku položili na starší

19. 4. 2024 | Nechat si vrátit peníze, nebo rozebrat silnici? Hejtmanství má první výsledky analýz kvality silničních prací, které si zadalo kvůli korupční kauze Autostráda. Podezření, že kromě administrativní části šidila organizovaná skupina i stavby, se potvrdilo.

Nymburk se s Olomouckem natrápil. Opavští obhájci udolali Ostravu

18. 4. 2024 | Obhájci titulu basketbalisté Opavy vstoupili do čtvrtfinále ligového play off s Ostravou vítězstvím 87:79. Nymburk se doma dlouho trápil s Olomouckem, ale díky suverénní čtvrté čtvrtině nakonec vyhrál 103:81.

Byznys a nostalgie spolu mohou fungovat, říká šéf Kofoly ke koupi pivovarů

18. 4. 2024 | Společnost Kofola ČeskoSlovensko se nedávno stala většinovým majitelem tradičních pivovarských značek Zubr, Holba a Litovel, a rozšířila tak své portfolio také o v Česku nejoblíbenější alkoholický nápoj. „Jsem rád, že můžeme být u rozvoje dalších krásných českých značek, které mají nejen dlouhou historii, ale i věhlas mezi odborníky,“ říká pro MF DNES Jannis Samaras, generální ředitel skupiny Kofola. Pivovarská skupina ponese nově název Pivovary Triangl. ...

Strážníky zaujala řidička s bizarní SPZ. „Doklady“ měla s nekonečnou platností

18. 4. 2024 | Když koncem minulého týdne projížděli městem strážníci z Prostějova, jen těžko mohli věřit svým očím. Jelo za nimi totiž auto s registrační značkou, která byla na hony vzdálena tomu, co na ní legálně může být. Po zastavení auta žena tvrdila, že se jmenuje Fatima a její občanský průkaz má nekonečnou platnost.

Policisté dostali nové váhy kamionů. Do akce je jako první vezmou na Jesenicko

18. 4. 2024 | Krajští policisté mají nové vybavení. Dostali nové nízkorychlostní váhy, které vyzkoušejí poprvé na Jesenicku. Olomoucký kraj reaguje na poškozování silnic přetíženými nákladními auty a kamiony. Jde teprve o druhé váhy, které policie v regionu má. První dostala v roce 2017.

Za pokuty měla v Olomouci přibýt nová parkoviště, dva roky nevzniklo jediné

18. 4. 2024 | Vedení olomoucké radnice čelí kritice, že se speciálním fondem mobility hospodaří v rozporu s jeho určením. Za peníze vybrané na pokutách totiž za dva roky nevzniklo jediné parkovací místo, zato byl třeba utracen téměř milion za informační kampaň o změnách, které byly nakonec odloženy. Koalice výtky odmítá s tím, že přecpané ulice je nutné řešit komplexně.

Úspěšná prostějovská série skončila s Vyškovem. Chyběla odvaha, hlesl kouč

17. 4. 2024 | Třetí skalp silného soupeře v řadě fotbalisté Prostějova nezískali. Ve 23. kole druhé nejvyšší soutěže prohráli 0:1 s obrozeným Vyškovem, který naopak zapsal druhé vítězství v řadě po sérii pěti zápasů bez tříbodového zisku.

Zkoumat místo, kde byla šibenice? Nikdo si to netroufl, líčí historik podivná úmrtí

17. 4. 2024 | Šibenice, mučení, zamotané vraždy, ale třeba také připravovaný atentát. Pestrou škálu zločinů, které se odehrály na střední Moravě, pokrývá nová kniha Hanácký pitaval, a to dokonce za období posledních tisíc let.

Nezájem trvá. Do páté aukce Hanáckých kasáren v Olomouci se nikdo nepřihlásil

17. 4. 2024 | Do dnešní elektronické aukce Hanáckých kasáren v centru Olomouce se nikdo nepřihlásil a dražba byla kvůli tomu zrušena. Státu se tak ani na pátý pokus nepodařilo tuto rozlehlou nemovitost prodat. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) plánuje připravit další kolo aukce.

Klid, nebo adrenalin? Vznik lesoparku v Šumperku brzdí váhání nad využitím

17. 4. 2024 | Budování lesoparku Cihelna na okraji Šumperka v údolí po bývalém lomu se po částečné revitalizaci zaseklo. V první fázi proběhlo kácení dřevin a následovala výsadba nových stromů či budování chodníků, teď ale práce už delší dobu stojí. Z lokality měla být klidová zóna, teď je ale ve hře například hřiště pro trénink na překážkový běh.

Tři sta milionů vrácených konečně ze Sberbank zaplatí na Hané byty či školku

17. 4. 2024 | Uvolněné prostředky z české pobočky ruské banky už vylepšují rozpočty obcí a měst v Olomouckém kraji. Ve zkrachovalé Sberbank uvázlo městům a obcím v regionu Haná přes 300 milionů korun. Nyní mají většinu zablokovaných peněz konečně na účtech.

Teplé počasí pustilo stádo oryxů do výběhů rychleji, mláďata si zadivočila

16. 4. 2024 | Olomoucká zoo na Svatém Kopečku patří k nejúspěšnějším chovatelům oryxů jihoafrických v Evropě a žije v ní také jedno z největších stád. Tato zvířata jsou pro olomouckou zoo cosi jako vlajkových druhem, říká mluvčí zahrady Iveta Gronská. Díky příznivému počasí mohla zoo letos oryxy vypustit do výběhů dřív.

Tvarůžkový král na olomouckém festivalu vyhrál se syrečkovým dipem k bramboráku

16. 4. 2024 | Víkendová Olomouc se již posedmé proměnila ve tvarůžkové království a akce to byla rekordní nejen co do počtu návštěvníků, ale i syrečků. Na festivalu se totiž spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků. Novým tvarůžkovým králem na Hané se stal Michal Duračka z olomoucké restaurace Asado grill.

Místo jízdního řádu cesta na objednávku. Veřejná doprava po vsích chystá revoluci

16. 4. 2024 | Dostat se k lékaři veřejnou dopravou i v době, kdy podle jízdního řádu žádný linkový autobus nejede, nabízí model označovaný jako operativní veřejná doprava. Výraznou změnu v cestování, která se může časem plošně rozšířit republikou, se nyní rozhodl prověřit Olomoucký kraj

Zabijačku jako rituál oželíme, usmál se Saňák. Ze Sigmy cítil sepnutí

15. 4. 2024 | Podruhé fotbalisty Olomouce dovedl k vítězství. Trenér Jiří Saňák si po domácí výhře 1:0 nad Jabloncem pořádně oddechl. Sigma zvládla více než hodinu v oslabení a utekla hrozbě pádu do záchranářské skupiny. „Velká úleva,“ pronesl.

Mladý řidič se vyhýbal zvířeti, narazil do zdi a plotu. Auto skončilo na boku

15. 4. 2024 | Kvůli leknutí převrátil auto dvacetiletý řidič, který v sobotu boural v Jeseníku. Podle policie mu do cesty vběhlo zvíře a mladík strhl řízení. Vůz pak narazil do zdi, oplocení a do sloupu veřejného osvětlení a zůstal převrácený na boku. Škoda se odhaduje na 350 tisíc korun. Řidič vyvázl s lehkým zraněním.

KOMENTÁŘ: Napíchnuté prasečí hlavy před stadionem. Za čarou. Proč?

15. 4. 2024 | Podruhé v řadě chtěli zakončit sezonu mezi tuzemskou fotbalovou elitou v mistrovské skupině, jež odděluje šestici nejlepších klubů v zemi. Fotbalisté Olomouce zimovali pátí a trenér Václav Jílek kurážně hlásil: „Neděláme si alibi, o Evropu se musíme porvat!“ Kdyby tušil, co bude za pár týdnů... Odvolaný Jílek se v neděli posadil na tribunu a sledoval, jak kamarád a někdejší asistent Jiří Saňák dovedl sigmáky k důležitému vítězství 1:0 nad Jabloncem, třebaže hráli více než hodinu v oslabení po vy ...

Klepač z Olomoucka: Vize? Vyhrát. I kdybychom měli na palubovce umřít

15. 4. 2024 | Má týden na to, aby odevzdal bakalářskou práci, přesto je teď v životě Erika Klepače priorita docela jiná. Bez centimetru dva metry vysoký čahoun totiž zažívá nejpovedenější období své basketbalové kariéry. V pátek přispěl k výhře Olomoucka v předkole extraligového play off nad USK Praha 88:78. BK Redstone Olomoucko v sérii zvítězilo 2:0 a poprvé po čtyřech letech postoupilo do play off.

Policie dopadla cizince, který před Andrův stadion nastražil prasečí hlavy

15. 4. 2024 | Vandala, který v sobotu 13. dubna ráno polepil Andrův stadion v Olomouci plakáty proti vedení a před vstup instaloval tři prasečí hlavy a potřísnil jej červenou barvu, dopadla policie. Je jím mladý cizinec.



Zpravodajství OlomoucDnes.cz

Ministr Hladík představil na Olomoucku výzvu na rozvoj ekocenter

Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) navštívil Olomoucký kraj a Kroměřížsko. Zúčastnil se prohlídky výrobny vodíku, jednal o umisťování fotovoltaických panelů na památkově chráněné budovy a navštívil obec Slatinice, která jde cestou ...

Policisté dopadli cizince, který před Andrův stadion v Olomouci nastražil uříznuté prasečí hlavy

V sobotu 13. dubna v brzkých ranních hodinách jsme přijali oznámení o poškození olomouckého fotbalového stadionu v místech hlavního vchodu. Konkrétně ...

Brýle s virtuální realitou zatraktivnily exkurze v elektrárně Dlouhé stráně na Šumpersku

Stále populárnější exkurze ve vodní přečerpávací elektrárně Dlouhé stráně, které vloni navštívilo přes 35 tisíc lidí, od dubna výrazně zatraktivní brý ...

Do přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně letos ČEZ investuje přes 400 milionů korun

Společnost ČEZ letos vynaloží na investice a opravy vodní přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně přes 400 milionů korun, téměř čtyřikrát více než vloni ...

Tendr na poradce k dostavbě dálnice D35 metodou PPP postupuje do další fáze

Výběr transakčního poradce v rámci projektu dostavby 35 kilometrů dálnice D35 metodou PPP postoupil do další fáze. Ministerstvo dopravy odeslalo účast ...



Pátek 19.4.2024
Olomoucký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes