OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Olomouc.eu - oficiální informační portál

Z regionu

Olomouc.eu - oficiální informační portál Zdroj: Olomouc.eu - oficiální informační portál |

Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

18. 4. 2024 | Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Droždíně. O tom, jak bude ulice Horní Úlehla vypadat, diskutovali zástupci města a Komise městské části Droždín s místními obyvateli.

Divadelní Flora zve na sedm desítek akcí zastřešených mottem Volnost

16. 4. 2024 | Hvězdné živé umění přinese do Olomouce další ročník festivalu Divadelní Flora. Dvanáctidenní hlavní program jednoho z nejvýznamnějších středoevropských festivalů nabídne od 9. do 20. května žánrově pestré portfolio čtyřiadvaceti inscenací, které doplní široké spektrum doprovodných aktivit. Ve městě se představí renomované divadelní osobnosti a soubory z jedenácti zemí.

Olomouc se proměnila v tvarůžkové království. Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

15. 4. 2024 | Víkendovou Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvnosti. Během dvou víkendových dnů dorazilo na 7. ročník Olomouckého tvarůžkového festivalu přibližně 23 tisíc návštěvníků. Během soboty a neděle zkonzumovali přímo na místě nebo si zakoupili na stáncích šest a půl tisíce kilo tvarůžků.

Německá delegace poznává Olomouc. Nevynechala ani Tvarůžkový festival

15. 4. 2024 | Na třídenní návštěvu Olomouce dorazila skupina z partnerské městské části Berlína Treptow – Köpenick. V čele delegace stojí starosta Oliver Igel, který se dnes také zapsal do pamětní knihy města.

Třetí ročník fotosoutěže zná vítěze, snímky budou k vidění ve Sluňákově

15. 4. 2024 | Třetí ročník fotosoutěže, kterou vyhlašuje město ve spolupráci s Ekologickými dny Olomouc, byl ukončen a odborná porota rozhodla o vítězích. Cílem soutěže je šířit povědomí o udržitelném rozvoji a s ním souvisejících tématech a podpořit kreativní a přínosnou tvorbu Olomoučanů. Nejlepší snímky budou k vidění ve Sluňákově.

Srdce z růží propojilo dva arcibiskupy

12. 4. 2024 | Na odkaz Rudolfa Jana, jednoho z nejvýznamnějších arcibiskupů olomoucké arcidiecéze, upozornil dnes nově jmenovaný arcibiskup Josef Nuzík symbolickým květinovým darem ve tvaru srdce. Tvořilo ho 205 růží.

Tvarůžkový festival bude mezi kuchaři hledat svého krále

12. 4. 2024 | Gastronomické speciality, koncerty známých kapel a letos nově i soutěž top kuchařů o titul Tvarůžkového krále. Sedmý ročník Olomouckého tvarůžkového festivalu slibuje gurmánské zážitky i program plný zábavy. V sobotu 13. a v neděli 14. dubna provoní olomoucké Horní i Dolní náměstí.

Kašny znovu osvěžují Olomouc

12. 4. 2024 | Voda v městských kašnách opět vrací do historického centra města příjemnou atmosféru a možnost osvěžení. Kromě nejmladší Arionovy kašny, která je v provozu od dnešního dne, se po zimní odstávce postupně probouzejí i kašny barokní.

Začínají Ekologické dny Olomouc

12. 4. 2024 | Pestrý program a pozvánku do jarní přírody, na výlety i pobyt v lužní krajině s galerií v přírodě nabízí 34. ročník festivalu Ekologické dny Olomouc. Téma si festival letos vypůjčil z básně Bohuslava Reynka „Bláznem jsem ve své vsi“. Ekologické dny Olomouc se tentokrát zaměřují na bio-diverzitu přístupů ke světu, přírodě a společnosti.

Město nabízí plochy pro podnikatele prostřednictvím nového portálu

12. 4. 2024 | Na městském portálu opendata.olomouc.eu je k dispozici nová mapa lokalit pro případné investory a podnikatele. Měla by jim usnadnit hledání vhodných ploch pro jejich podnikatelský záměr.

Olomoucké hudební jaro vrací tradici jarního festivalu vážné hudby

11. 4. 2024 | Návrat k tradičnímu festivalu artificiální hudby pod staronovým názvem Olomoucké hudební jaro je výsledkem spolupráce Moravské filharmonie Olomouc a Olomouckých barokních slavností. Společný projekt, který staví na festivalové historii sahající až do roku 1958, přinese jak tradiční velké symfonické koncerty s klasicko-romantickým repertoárem, tak novodobé premiéry a poučenou interpretaci tzv. staré hudby, zejména renesance a baroka. Sedm unikátních koncertů se uskuteční v Olomouci od 19. ...

Stavba mostu přes Pražskou na víkend uzavře všechny jízdní pruhy

11. 4. 2024 | Stavba nové lávky přes Pražskou postupuje do další fáze. O víkendu 13. a 14. dubna se pro individuální a nákladní dopravu kvůli výstavbě podpěrné konstrukce uzavřou všechny jízdní pruhy v obou směrech. Tato úplná uzavírka však neplatí pro MHD.

Radnice hledá zpracovatele projektové dokumentace pro malou zimní halu, projekční přípravy pokračují

11. 4. 2024 | Rada města Olomouce schválila vypsání veřejné zakázky na projekt malé haly. Naváže tak na již schválenou studii dalšími stupni projektové dokumentace. Cílem je získat stavební povolení tak, aby se hala mohla začít stavět v příštím roce.

Nové byty budou v renesančním paláci

11. 4. 2024 | Dvacítka nových bytů vznikne v Hauenschildově paláci na Dolním náměstí. Budovu, v níž se kdysi ubytoval i Wolfgang Amadeus Mozart, čeká rekonstrukce a přestavba vnitřních prostor.

Pronájem městských bytů formou elektronické aukce

11. 4. 2024 | Město Olomouc nastavuje v rámci změn bytové politiky, nastartovaných v lednu letošního roku, další způsob pronájmu městských bytů. Zhruba polovina městských bytů, které se každý rok uvolní, bude nabízena formou elektronické aukce. Pravidla výběrového řízení na pronájem už schválila městská rada. Účinná jsou od 10. dubna 2024.

Byznys na Olomoucku? Nejlépe přímo v krajském městě

10. 4. 2024 | Olomouc je nejlepším městem z hlediska podnikatelského potenciálu v celém Olomouckém kraji. Podnikání se velmi dobře daří také v Prostějově a Mohelnici. Ukázaly to letošní výsledky srovnávacího výzkumu Město pro byznys. Analytici agentury Datank v něm hodnotí všech 205 obcí s rozšířenou působností v České republice a městské části Hlavního města Prahy. Regionální výsledky výzkumu jsou vyhlašovány na krajských setkáních Svazu měst a obcí ČR. ...

Kola a koloběžky v parcích, výstaviště připomíná pravidla

10. 4. 2024 | Jaro a s ním spojený nárůst počtu návštěvníků v olomouckých parcích klade větší nároky na vzájemnou ohleduplnost. Výstaviště Flora proto před začátkem hlavní sezony zdůrazňuje platná pravidla a návštěvní řád. Na maximální povolenou rychlost kol a koloběžek uživatele nově upozorňuje i piktogram v podobě malé dopravní značky.

Návštěvníci parku mají k dispozici multifunkční cyklostojan

9. 4. 2024 | Větší bezpečí i komfort návštěvníků parku. To vše přinese lidem ve Smetanových sadech nový multifunkční cyklostojan s automatickým externím defibrilátorem a nabíječkami pro elektrokola, mobily či tablety. K dispozici bude také veřejný internet přes Wi-Fi. Od úterý 9. dubna jej lidé najdou v gastrozoně Flora Food Park mezi pavilony A a E na Výstavišti Flora Olomouc. To ve spolupráci se Statutárním městem Olomouc zajistilo jeho pořízení a instalaci. ...

Beseda představí nový životopis Bedřicha Smetany

9. 4. 2024 | V letošním roce si hudební svět připomíná významné jubileum 200. výročí narození legendárního českého skladatele Bedřicha Smetany. Moravská filharmonie Olomouc se připojuje k oslavám a kromě koncertů pořádá i mimořádnou besedu Smetana 200. Uskuteční se v úterý 9. dubna od 18 hodin ve vile Primavesi.

Magistrát bude ve čtvrtek fungovat v omezeném režimu

8. 4. 2024 | Výrazné omezení provozu některých agend pro vyřizování žádostí veřejnosti způsobí plánovaná odstávka systémů. Trvat bude čtyři dny, ale veřejnosti se dotkne pouze v jeden úřední den – ve čtvrtek 11. dubna 2024. Důvodem omezení funkčnosti některých agend magistrátu je povinný přechod na Národní standard pro elektronické systémy spisové služby.



Zpravodajství OlomoucDnes.cz

Ministr Hladík představil na Olomoucku výzvu na rozvoj ekocenter

Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) navštívil Olomoucký kraj a Kroměřížsko. Zúčastnil se prohlídky výrobny vodíku, jednal o umisťování fotovoltaických panelů na památkově chráněné budovy a navštívil obec Slatinice, která jde cestou ...

Policisté dopadli cizince, který před Andrův stadion v Olomouci nastražil uříznuté prasečí hlavy

V sobotu 13. dubna v brzkých ranních hodinách jsme přijali oznámení o poškození olomouckého fotbalového stadionu v místech hlavního vchodu. Konkrétně ...

Brýle s virtuální realitou zatraktivnily exkurze v elektrárně Dlouhé stráně na Šumpersku

Stále populárnější exkurze ve vodní přečerpávací elektrárně Dlouhé stráně, které vloni navštívilo přes 35 tisíc lidí, od dubna výrazně zatraktivní brý ...

Do přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně letos ČEZ investuje přes 400 milionů korun

Společnost ČEZ letos vynaloží na investice a opravy vodní přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně přes 400 milionů korun, téměř čtyřikrát více než vloni ...

Tendr na poradce k dostavbě dálnice D35 metodou PPP postupuje do další fáze

Výběr transakčního poradce v rámci projektu dostavby 35 kilometrů dálnice D35 metodou PPP postoupil do další fáze. Ministerstvo dopravy odeslalo účast ...



Pátek 19.4.2024
Olomoucký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes