OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

22. ročník salonu filmových klapek - Olomouc

Kdy:
Středa 10.04.2019 od 00:00 hod až 25.04.2019
Kde:
Galerie Bohéma, Dolní náměstí 7, Olomouc
Pořadatel:
Sdílet:

Již 22. ročník projektu Salonu filmových klapek, který je tradiční součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu, zavítá při své Klapka tour opět do Olomouce. Unikátní umělecká díla od předních českých výtvarníků ztvárněná na filmové klapce zde budou k vidění v prostorách Galerie Bohéma od 10. dubna do 25. dubna 2019.
Letošní kolekce Salonu filmových klapek čítá na 120 originálních děl. Mezi výtvarníky, kteří filmovou klapku povýšili na umělecké dílo, nechybí ani letos taková jména, jako je Kristián Kodet, Iva Hüttnerová, Jiří Slíva, Ivan Baborák, Kateřina Miler a další významní výtvarníci.
Z Olomouce Klapka tour zamíří ještě do Brna a poté do Zlína, kde kromě dvou výstav proběhne také tradiční aukce. Ta se letos uskuteční v neděli 26. května 2019 v Kongresovém centru ve Zlíně v době konání 59. ročníku Zlín Film Festivalu - Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež.
Výtěžek aukce bude stejně jako v předchozích letech věnován na podporu autorských snímků studentů filmových škol a dalším začínajícím tvůrcům. V úterý 28. května dopoledne vybere Nadační fond FILMTALENT ZLÍN na základě soutěže projekty (výstavy, dokumentární, hrané a animované filmy), mezi které se výtěžek aukce rozdělí.
Více informací na: www.zlinfest.cz.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



60,679912567139