OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Expediční kamera 2020 - Olomouc

Kdy:
Úterý 19.05.2020 od 18:00 hod
Kde:
Kino Metropol, Olomouc
Pořadatel:
Sdílet:

Největší mezinárodní filmový festival s cestovatelskou a outdoorovou tématikou v ČR. Zažijte filmy plné adrenalinu, krásné přírody, expedic a inspirace!
Tieň Jaguara - Amazonská džungle je jedno z mála míst na světě, kde žije řada původních obyvatel a kmenů úplně nedotčené moderní civilizací. Jsou to kmeny, které si neohroženě hájí území, někteří jsou i kanibalové a někteří jsou naopak tak mírumilovní, vřelí a otevření, že nad tím zůstává rozum stát. Jako indiáni kmene Hodi na území Venezuely, kteří přijali 4 cestovatelé na čas mezi sebe a dali jim možnost objevit mnohé.
Surf Cuba - Komunistický režim svobodu obyvatel Kuby z velké míry potlačuje. Navzdory tomu jsou Kubánci z těch lidí, kteří umí najít v životě štěstí i tam, kde není. Kubánci vynikají v baseballu, fotbalu, anebo v boxu. Poloha a podnebí země jsou ideální pro surfování, jenže v celé zemi není jediný surfařský obchod, takže z 11 miliónů obyvatel se tomuhle sportu věnuje 150 surfařů, pro které je každá vlna nejen adrenalin, ale také špetka osobního odboje.
Boy Nomad - Devítiletý Janibek žije s rodinou v mongolské části pohoří Altaj. Jeho největší vášní jsou jezdecké závody, při kterých dokáže na svém koni předjet i mnohem starší hochy. Tahle zima je ale jiná, přijde velký mráz a hrozí, že rodina nomádů přijde o to nejcennější, co má, o zvířata.
Sary Jaz - V tomhle filmu se toho moc nenakecá. Nikdo neremcá, že zmrzne nebo umře hlady, nehraje dramatická hudba, nikoho nezachraňuje vrtulník. A to přesto, že sjezd řeky Sary Jaz v pohoří Tian Shan je dost extrémní výzvou, a to nejen vodáckou. Peřeje odlehlé řeky s průtokem až 400 m3 /s jsou nebezpečné a nečitelné.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



64,383029937744