OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

60 ZLÍN FILM FESTIVAL

Kdy:
Úterý 21.07.2020 od 09:00 hod až 30.07.2020
Kde:
Galerie Bohéma, Olomouc
Sdílet:

Výtvarná díla na podkladu dřevěné filmové klapky vyrazila i letos na svou cestu po českých a moravských městech. Kvůli situaci kolem koronaviru však projekt Klapka tour 2020, který je součástí 60. Zlín Film Festivalu, dorazí do Olomouce až ve druhé polovině července. V Galerii Bohéma jsou klapky k vidění od 21. do 30. července.
Letošní kolekci 23. Salonu filmových klapek tvoří 132 originálních děl. Již tradičně svou klapkou přispěli výtvarnici jako je Kristian Kodet, Jaroslav Němeček, Jiří Slíva, Kateřina Miler, ale také Ivan Baborák, František Květoň a Miroslav Gottlich, kteří jsou do projektu zapojeni od samotného začátku. Každoročně se ale mezi tvůrci objevují i nová jména. Letos je to například kreslíř, ilustrátor a autor postavičky Rudy Pivrnce - Petr Urban nebo třeba zakladatel a nejvýraznější představitel české streetartové scény a kultovní postava domácí graffiti scény Michal Škapa.
Také letos měli výtvarníci ve své tvorbě volnou ruku a organizátoři projektu je nijak neomezovali. Na klapkách se tak objevují mezi dražiteli oblíbené filmové nebo dětské motivy, ale třeba také inspirace hlavním tématem 60. Zlín Film Festivalu 2020: Návrat do budoucnosti, který se letos bude zaměřovat kromě jiného také na filmové triky a vizuální efekty.
Více informací a kompletní galerie klapek na: www.salonfilmovychklapek.cz

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



57,169914245605