OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Lázeňskou sezónu v Jeseníku zahájí Špinarová a Hrůza

06.05.2016
Do nové sezony Priessnitzovy léčebné lázně oficiálně vstoupí v polovině května. Společně s Městem Jeseník pro návštěvníky chystají program na celý víkend. Hudebními hvězdami budou Věra Špinarová a Michal Hrůza.
Pozvánka | Foto: Olomoucký kraj
Slavnostní otevření sezony je jako obvykle třídenní, 13. až 15. května. V lázních oslavy zahájí páteční společnou lekcí GRÄFENBERG WALKINGu, vernisáží a následným tanečním večerem. Na jesenickém náměstí se bude promítat úspěšný český film Kobry a užovky.

"Oficiální zahájení nové sezony proběhne za doprovodu jesenického Dechového orchestru mladých a mažoretek ve 13.00 hodin před hlavní budovou santoria. Předtím však na celé dopoledne chystáme výtvarnou dílnu pro děti s kapelou Old Time Jazz Band," vyjmenovává Tomáš Rak, obchodní ředitel lázní.

Nepostradatelnou součástí bude samozřejmě žehnání pramenům. Odpoledne se návštěvníci mohou těšit na hudební vystoupení, testovaní zdraví, soutěže pro děti i dospělé.

"Věřím, že hosté ocení hity Petra Jandy v podání Olympic revival a samozřejmě hlavní hvězdu odpoledního programu, stálici českého hudebního nebe Věru Špinarovou," pokračuje Rak. "Snad nám bude letos opravdu přát i počasí, protože bychom rádi během odpoledne realizovali seskok parašutistů," dodává.

Vrcholem sobotního dne v lázních bude májový bál v přírodě, který má nastartovat novou tradici inspirovanou historií. Akce navazuje na rok 1839, kdy podle historických pramenů lázeňská šlechta uspořádala ples v přírodě. Součástí bálu bude také módní přehlídka z Priessnitzových časů.

"Na návštěvu krásných dam v nádherných zdobených šatech a jejich doprovodu se však mohou těšit i hosté odpoledního programu," uzavírá Rak.

Také jesenické Masarykovo náměstí bude v sobotu žít zahájením. Dopoledne vystoupí tamní Dechový orchestr mladých s mažoretkami, proběhne oficiální zdravice hostů z partnerských měst následována hudebními vystoupeními. Zazní horalsko-balkánská muzika, jazz, funkyjazz, blues, gospely. Vyvrcholením bude večerní vystoupení Michala Hrůzy s jeho kapelou.

V lázních nezapomínají ani na nedělní vyžití. Zúčastnit se zdarma můžete discgolfové akademie, procházky po pramenech s průvodcem nebo se můžete kochat výhledy na hřebeny hor z lázeňské vyhlídky. Tradičně bude otevřena Priessnitzova hrobka, proběhne mše svatá a nedělní den i celé zahájení završí komedie Kdo se bojí postele v nastudování divadelního spolku Kantoři z Mikulovic.

Více se dozvíte na: www.priessnitz.cz nebo mkzjes.cz.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Ministr Hladík představil na Olomoucku výzvu na rozvoj ekocenter

Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) navštívil Olomoucký kraj a Kroměřížsko. Zúčastnil se prohlídky výrobny vodíku, jednal o umisťování fotovoltaických panelů na památkově chráněné budovy a navštívil obec Slatinice, která jde cestou ...

Brýle s virtuální realitou zatraktivnily exkurze v elektrárně Dlouhé stráně na Šumpersku

Stále populárnější exkurze ve vodní přečerpávací elektrárně Dlouhé stráně, které vloni navštívilo přes 35 tisíc lidí, od dubna výrazně zatraktivní brý ...

Do přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně letos ČEZ investuje přes 400 milionů korun

Společnost ČEZ letos vynaloží na investice a opravy vodní přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně přes 400 milionů korun, téměř čtyřikrát více než vloni ...

Tendr na poradce k dostavbě dálnice D35 metodou PPP postupuje do další fáze

Výběr transakčního poradce v rámci projektu dostavby 35 kilometrů dálnice D35 metodou PPP postoupil do další fáze. Ministerstvo dopravy odeslalo účast ...

Olomoucký kraj dokončil rekonstrukci silnice mezi Troubelicemi a Uničovem

Olomoucký kraj oznámil úspěšné dokončení rozsáhlé rekonstrukce silnice III/31548, která spojuje obce Troubelice a Uničov. Po půlroční intenzivní práci ...





Pátek 19.4.2024
Olomoucký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes