OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Burzy nabídnou práci i vzdělání v Olomouckém kraji

13.09.2016
Pod společným heslem "Hledejte práci tam, kde skutečně je!" proběhnou v září a říjnu hned čtyři Burzy práce a vzdělání v Olomouckém kraji. Prezentovat se na nich budou nejvýznamnější zaměstnavatelé našeho regionu.
Burzy nabídnou práci i vzdělání v Olomouckém kraji | Foto: Olomoucký kraj
"Na burzách se představí perspektivní zaměstnavatelé z Olomouckého kraje, kteří už teď mohou nabídnout stovky volných pracovních míst ve strojírenství, elektrotechnice, optice, potravinářství, textilnictví, stavebnictví, v dopravě, obchodu nebo zdravotnictví. Své vzdělávací programy představí vybrané střední a vysoké školy, o jejichž absolventy mají zaměstnavatelé největší zájem," řekl Pavel Šoltys, náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

Sérii odstartuje už v úterý 20. září Burza práce a vzdělání v Olomouci na Výstavišti Flora, v největším pavilonu A. Hned o dva dny později 22. září se uskuteční burza v Prostějově ve Společenském domě.

Říjnové burzy se budou konat v Přerově (čtvrtek 6. října, Hotel Jana) a v Šumperku (13. října, Dům kultury). Všechny burzy proběhnou od 9 do 17 hodin. Vstup a veškeré poradenské služby budou pro veřejnost ZDARMA.

Burzy jsou určeny nejen nezaměstnaným a těm, kteří chtějí změnit práci, ale také čerstvým absolventům škol a stávajícím studentům. Všichni, kdo hledají práci, dostanou jedinečnou šanci kontaktovat na jednom místě a během jediného dne více zaměstnavatelů, případně si domluvit další jednání s těmi, se kterými najdou společnou řeč.

Další cílovou skupinou jsou žáci posledních ročníků základních škol a jejich rodiče, kteří se mohou seznámit s nabídkou perspektivních studijních oborů a se zaměstnavateli prodiskutovat budoucí pracovní uplatnění.

Na organizaci burz se spolupodílí Úřad práce ČR, Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje, Svaz průmyslu a dopravy ČR a dále okresní hospodářské komory v Prostějově, Přerově a Šumperku.

"Lidem, kteří hledají nové zaměstnání, doporučujeme vzít si s sebou několik výtisků svého profesního životopisu," připomíná Jiří Šabata, ředitel krajské pobočky Úřadu práce ČR v Olomouci. "Naši pracovníci také nabídnou široké spektrum poradenských služeb všem, kteří se zajímají o své budoucí pracovní uplatnění - ať už se jedná o výběr školy, studijního oboru, rekvalifikace nebo hledání volných pracovních míst u nás i v EU,,/i>" doplnil Šabata.

Organizátoři připravili i bohatý doprovodný program.

"V Olomouci návštěvníky určitě zaujmou zajímavé exponáty některých vystavovatelů, případně budou moci nahlédnout pod pokličku vědeckého bádání s pomocí pracovníků z vědeckých center Univerzity Palackého. Zájemci si také budou moci vyzkoušet svůj postřeh na laserové střelnici," přibližuje Jitka Janečková Moťková, ředitelka Krajské hospodářské komory Olomouckého kraje.

"Pro žáky a studenty budou mít vystavovatelé připraveny zajímavé aktivity, které přiblíží jejich činnost. Odměnou za zapojení se do těchto aktivit bude soutěž o atraktivní ceny. A obdobně tomu bude i na ostatních burzách," doplňuje regionální manažer Svazu průmyslu a dopravy ČR Richard Koubek.

Veškeré informace o burzách (včetně seznamu vystavovatelů) jsou na webu www.burzapav.cz.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Ministr Hladík představil na Olomoucku výzvu na rozvoj ekocenter

Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) navštívil Olomoucký kraj a Kroměřížsko. Zúčastnil se prohlídky výrobny vodíku, jednal o umisťování fotovoltaických panelů na památkově chráněné budovy a navštívil obec Slatinice, která jde cestou ...

Brýle s virtuální realitou zatraktivnily exkurze v elektrárně Dlouhé stráně na Šumpersku

Stále populárnější exkurze ve vodní přečerpávací elektrárně Dlouhé stráně, které vloni navštívilo přes 35 tisíc lidí, od dubna výrazně zatraktivní brý ...

Do přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně letos ČEZ investuje přes 400 milionů korun

Společnost ČEZ letos vynaloží na investice a opravy vodní přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně přes 400 milionů korun, téměř čtyřikrát více než vloni ...

Tendr na poradce k dostavbě dálnice D35 metodou PPP postupuje do další fáze

Výběr transakčního poradce v rámci projektu dostavby 35 kilometrů dálnice D35 metodou PPP postoupil do další fáze. Ministerstvo dopravy odeslalo účast ...

Olomoucký kraj dokončil rekonstrukci silnice mezi Troubelicemi a Uničovem

Olomoucký kraj oznámil úspěšné dokončení rozsáhlé rekonstrukce silnice III/31548, která spojuje obce Troubelice a Uničov. Po půlroční intenzivní práci ...





Pátek 19.4.2024
Olomoucký kraj
Další regiony »






Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes