OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Postarejte se dětem o zábavné prázdniny - pořiďte jim velkou zahradní trampolínu

27.07.2022
Lámete si hlavu nad tím, jak okořenit prázdniny svým dětem tak, aby na toto léto nikdy nezapomněly? Stačí vaši zahradu obohatit o super zábavný prvek, jako je velká zahradní trampolína, která děti zabaví rovnou na celé hodiny.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com

Vyberte si trampolínu podle vašich představ


Chcete zabodovat u celé rodiny? Pak je koupě velké zahradní trampolíny rozhodně tou pravou volbou. Při jejím výběru je potřeba se zamyslet především nad tím, zda máte na své zahradě dostatek místa. Hned druhá důležitá proměnná v pořadí je výrobcem doporučená maximální nosnost trampolíny. Mějte ji na paměti, až si na zahradní trampolíně bude chtít zahopsat více lidí společně.

Podle svých preferencí pak můžete vybírat z trampolín, které mají obvodovou bezpečnostní síť buď před, nebo za konstrukčními tyčemi. Ty zajišťují trampolíně stabilitu, a jsou z bezpečnostních důvodů obvykle obaleny ochranným materiálem. Chcete-li, aby trampolína přinášela vaší rodině radost po dlouhá léta a stále vypadala jako nová, pořiďte si model s konstrukcí odolnou povětrnostním podmínkám. Trampolína s ocelovým rámem s galvanizovaným povrchem je ideální volbou.

Trampolíny přináší vyžití pro celou rodinu


Kromě toho, že se na trampolíně zabaví děti i dospělí, má tahle atrakce ještě několik dalších výhod. Skákání a pohupování se je totiž přímo balzámem pro lidskou duši. Vzpomeňte si na ten pocit volnosti při skákání, který si z dob dětství pamatuje snad každý z nás. Představte tento druh zábavy i svým dětem a zajistěte jim zábavu na čerstvém vzduchu. Z široké nabídky zahradních trampolín si můžete vybírat třeba v tomto populárním e-shopu https://hop-sport.cz/trampoliny/.

Psychická pohoda se při hopsání na velké zahradní trampolíně také prolíná s benefity pro naše tělo. Protáhnete si kosti, zpevníte svaly nohou, paží, břicha a boků, a budete efektivně spalovat své tukové zásoby. Vaše děti i vy si tak zábavnou formou jednoduše procvičíte celé tělo. A až se za teplých letních nocí budete chtít pokochat hvězdnou oblohou a padajícími perseidami, nenajdete pohodlnější lehátko než právě trampolínu.

Jak správně skákat na zahradní trampolíně


Při záplavě radosti, kterou vám trampolína přinese, ale nezapomeňte na jednu důležitou věc. Na bezpečnost. Asi nikdo si netouží pokazit prázdniny odřeninami či zlomeninami. Proto je třeba děti poučit o tom, jak správně a bezpečně hopsat.

Prvním pravidlem je dodržování doporučení, která v návodu uvádí výrobce zahradní trampolíny. Nejčastěji jde o to, že se na trampolínu nevstupuje bezprostředně po jídle a děti by také neměly nic žvýkat ani pít během skákání samotného.

Pokud společně skáče více dětí, měly by být stejné váhové kategorie. Na skákací plochu si také neberte žádné ostré a tvrdé předměty a během používání trampolíny pod ni nelezte. Dopadat by děti i dospělí měli v pozici s pokrčenými koleny.

A jako poslední doporučení odborníci uvádějí, že nejrůznější lákavě vypadající salta by netrénovaní amatéři rozhodně neměli zkoušet.

Autor: ML
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Jarní cibuloviny: Jak je sázet a na co si dát pozor

Jaro je ideální doba pro sázení okrasných cibulovin. Patří sem tulipány, sněženky, narcisy, krokusy, ladoňky či hyacinty . Ať už jste zahrádkář začátečník nebo zkušený, je důležité vědět, jak správně sázet a na co si dát pozor. V tomto článku se ...

Prověřený recept proti jarní únavě - půlhodinka chůze denně a postupné dávkování zátěže

Nedostatek energie, bolesti kloubů, časté bolesti hlavy a celkové vyčerpání. Jarní únava dokáže člověka potrápit. Každoročně na přelomu zimy a jara po ...

Starfish Prime: Američané v roce 1962 odpálili atomovku ve výši 400 kilometrů nad povrchem

Dne 9. července 1962 se odehrála jedna z nejvýznamnějších událostí v historii jaderných zkoušek. Americká raketa Thor, nesoucí hlavici o síle zhruba 1 ...

Jak se rychle vzchopit z rozchodu

Rozchod je jednou z nejtěžších životních situací, kterou může člověk zažít. Ztráta partnera, se kterým jste sdíleli společnou budoucnost, lásku a důvě ...

Peníze do výplaty nabídnou rychlou odpověď na složenky

Potřebujete urgentně malý finanční obnos, protože jste ve své poštovní schránce objevili novou zprávu? Složenka, která dorazila během dnešního dne, vy ...





Čtvrtek 28.3.2024
Olomoucký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes