OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Olomoucký kraj se představí na veletrhu STAVOTECH - Moderní dům Olomouc

02.11.2016
Olomoucký kraj se již zítra představí na tradičním stavebním a technickém veletrhu STAVOTECH - Moderní dům Olomouc, jehož 52. pokračování se koná od čtvrtku 3. do soboty 5. listopadu 2016 v pavilonu A a přilehlých venkovních plochách olomouckého Výstaviště Flora. Tento veletrh se za dobu svého trvání vyprofiloval jako největší a nejzajímavější podzimní stavební veletrh na Moravě. Stal se významnou a očekávanou událostí nejen pro odborníky stavebního oboru, ale i pro veřejnost připravující nebo realizující výstavbu, rekonstrukci, renovaci bydlení či rekreační stavby.
Pozvánka | Foto: Olomoucký kraj
"Olomoucký kraj dlouhodobě podporuje pořádání akcí podobného typu, jelikož se jedná o jedinečnou platformu, na které se můžou potkávat lidé z řad odborné i laické veřejnosti. Veletrh je jedinečnou příležitostí pro podnikatele prezentovat výsledky své práce, získávat nové zákazníky a navazovat nové obchodní kontakty a vztahy. Široká veřejnost zde naopak může získat inspiraci pro vylepšení svého bydlení či aktivní využití volného času," říká o blížícím se veletrhu Pavel Šoltys, náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

Bohatá nabídka více než 150 firem doplněná o řadu doprovodných výstav, konferencí, seminářů a prezentací dělají z akce atraktivní prostor pro načerpání nových informací, myšlenek, nápadů i inspirace.

Nosnou částí celého veletrhu STAVOTECH - Moderní dům a jeho doprovodných akcí je prezentace firem ve výstavní části. Vystavovatelé zde představí širokou nabídku výrobků a služeb snad ze všech odvětví stavebního oboru i interiérového vybavení a nábytku. Podzimní etapa se již tradičně vyznačuje největším zastoupením v oblasti topení a úspor energie - návštěvník zde může srovnat nabídku rozličných druhů kotlů, kamen a dalších forem topení. S topením také souvisí otázka izolací, kterých na veletrhu najdeme celou řadu - od klasických po nejmodernější novinky. Velké zastoupení má také moderní dřevěné stavění a firmy s nabídkou dřevostaveb.

Samotný Olomoucký kraj zastřešuje expozici měst a obcí Olomouckého kraje, která je součástí přehlídky investičních příležitostí pod názvem RegionInvest. Kromě Olomouckého kraje se zde představí města Olomouc, Prostějov a Litovel.

Součástí veletrhu jsou další specializované výstavní a konferenční akce
EKOENERGA zaměřena na úspory energie a využití obnovitelných zdrojů energie. Své místo zde mají firmy zabývající se úsporami energie, topnými technologiemi, zejména firmy představující tepelná čerpadla, rekuperace, solární a fotovoltaické panely, vytápění biomasou a dalšími ekologickými způsoby. Přednášková část bude letos věnována domácí automatizaci a komplexnímu řízení chytrých budov, elektrickému podlahovému vytápění pro nízkoenergetické a pasivní domy, projektování soustav ústředního vytápění, smysluplnému využívaní solární techniky a tradičně využití tepelných čerpadel, také rekuperaci vzduchu.

Další seminář, připravený ve spolupráci s Olomouckým krajem, se bude zabývat aktuálními dotačními programy - Nová zelená úsporám, Kotlíkové dotace a Dotace na energetické úspory v bytových domech.

Aktuální téma dřevěného stavění je obsahem doprovodné výstavy i konference MORAVSKÁ DŘEVOSTAVBA. Přednáškový blok představí tradiční i specifické materiály a technologie vhodné pro dřevostavby, jejich certifikace, zakládání a samotnou realizaci i rekonstrukci v pasivním standardu přímo v příkladech z praxe.

ArchDesign Morava je název osvětové multižánrové akce zaměřené na architekturu, design a stavebnictví. Navazuje na 11 let probíhající Olomoucké dny architektury a stavebnictví. Její součástí budou opět přednášky, exkurze a panelové architektonické a designové výstavy.

Čtvrteční podvečer bude patřit jednomu z nejvýznamnějších krajinářských architektů Zdeňku Sendlerovi a představení jeho tvorby. Páteční odpoledne zase tématu projektování v památkově chráněném prostředí z pohledu architekta i NPÚ. Autorská komentovaná přehlídka povede do prostor aplikačního centra BALUO FTK UP Olomouc. Po celou dobu akci doplňují architektonické a designové přehlídky. Přijďte se inspirovat ukázkami špičkové architektury a designu.

Doprovodný program vhodně doplňuje v pátek bezplatná právní poradna. Sobota dopoledne je věnována populárnějším tématům jako geopatogenní zóny i jak a čeho se vyvarovat při stavbě svépomocí.

Na všechny přednášky a exkurze mají zájemci vstup zdarma.

Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Podzemí vydá poklady na Velký pátek. 14 jeskyní začne sezónu s předstihem

Zpřístupněné jeskyně České republiky letos zahájí jarní sezónu dříve. Pět jeskyní Moravského krasu (Balcarka, Kateřinská, Punkevní, Sloupsko-šošůvské a Výpustek), Jeskyně Na Turoldu u Mikulova a Bozkovské dolomitové jeskyně v Podkrkonoší otevřou dle ...

AOPK: Ve Velké kotlině v Jeseníkách letos sjely už tři laviny

Laviny do přírody patří, národní přírodní rezervaci Praděd udržují rozmanitější. Vytvářejí totiž mozaiku stanovišť, která je domovem mnoha druhů rostl ...

Obnova kanalizace uzavře v Jeseníku Lipovskou ulici

V první polovině dubna bude zahájena důležitá investiční akce Vak Jesenicka. Technicky náročné stavební práce na obnově kanalizace si vyžádají úplnou ...

Přerov hledá moderní logo, které bude vystihovat minulost i současnost města

Město Přerov bude mít své logo. O jednotném vizuálním stylu, kterým by se město prezentovalo, se už mluví několik let, až teď ale přichází odvaha ho z ...

Mikrobiologové z šumperské nemocnice připravili výstavu pro veřejnost, k vidění bude ve vlastivědném muzeu

Jak to vypadá, když se z neviditelných mikroorganismů stanou pouhým okem viditelné kolonie v Petriho misce? Jak se bakterie brání antibiotikům a jak p ...





Čtvrtek 28.3.2024
Olomoucký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes