OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Odborníci z Centra redukce hmotnosti a preventivní medicíny ve Valašském Meziříčí radí jak správně hubnout

29.11.2022
Ambulance Centra redukce hmotnosti a preventivní medicíny Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí nabízí své služby zájemcům ze širokého okolí a zdejší specialisté se věnují nejen pacientům s těžším stupněm obezity, ale i širokému spektru občanů, kteří se potýkají s nadváhou či mírnou obezitou.
Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí | Foto: nemocnicevalasskemezirici.agel.cz
Odborníci o obezitě hovoří jako o epidemii nového tisíciletí a varují, že nadbytečná kila mohou odstartovat závažné zdravotní problémy. "Při první návštěvě se zajímáme o stravovací návyky a pohybové aktivity klientů. Velmi často se svěřují s tím, že absolvovali už celou řadu nesmyslných diet, kdy nahrazovali jídlo koktejly, nebo hladověli. Není potom žádným překvapením, že mají za sebou již několik "jojo" efektů a i přes hladovky a intenzivní cvičení se jim nedaří zhubnout," upřesňuje MUDr. Lucia Holubová z Centra redukce hmotnosti a preventivní medicíny Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí s tím, že po vyšetření lékaři doporučí zájemcům ideální dietní režim, sestaví tréninkový plán a doporučí ideální pohybovou aktivitu.

"Samotné Centrum redukce hmotnosti a preventivní medicíny navazuje na činnost úzce propojené bariatrické ambulance, která již řadu let pomáhá pacientům s vyšším až extrémním stupněm obezity, včetně operační léčby. Ve Zlínském kraji je právě Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí jedním z holdingových center léčby extrémní až morbidní obezity, kde se tyto typy operací provádí," říká předseda představenstva MUDr. Martin Hrabovský, MBA.

Zájemci v centru absolvují odběry krve, změření krevního tlaku a EKG. Lékař internista pak provede klinické vyšetření se zhodnocením všech nálezů, posoudí stav kardiovaskulárního systému, metabolismu cukrů a tuků, funkci ledvin, jater, krevního obrazu, přítomnosti zánětu a funkci štítné žlázy. "Pokud vyšetřením diagnostikujeme nějaký zdravotní problém, začneme ho hned řešit, upravíme medikaci, nebo zajistíme další potřebné vyšetření. Na základě těchto výsledků pak upravujeme i individuální plán pro redukci hmotnosti," doplňuje lékařka centra MUDr. Lucia Holubová.

Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí má ve své ambulanci Centra redukce hmotnosti tělesný analyzátor, který přesně vyhodnotí obsah jednotlivých složek tuku, vody a svalové hmoty v těle, a to na jednotlivých končetinách i trupu.

"Pokud je pacient po vyšetřeních v Centru redukce hmotnosti indikován pro operaci, převede se do bariatrické ambulance, která je součástí chirurgické ambulance. Následně se již s pacientem nastaví a domluví způsob možné eliminace tělesné hmotnosti, jejímž finálním cílem bude snížení hmotnosti daného pacienta invazivní operační metodou," doplňuje MUDr. Martin Hrabovský, MBA.

Do Nemocnice AGEL Valašském Meziříčí, kde se na operační léčbu těžké obezity specializují už 17 let, přijde každý rok přes 200 obézních pacientů.

Centrum redukce hmotnosti a preventivní medicíny se nachází na internátě nemocnice naproti hlavní budovy nemocnice a ordinační doba je v pracovní dny od 7.00 do 15.00 hodin. Do centra není třeba doporučení od lékaře (žádanka), ale je vhodné s sebou přinést zprávy od ošetřujících lékařů. Telefonní kontakt je 571 758 251.

Bariatrická ambulance se nachází v přízemí staré polikliniky, v prostorách chirurgické ambulance a je k dispozici pacientům každé pondělí od 12.30 - 15.00 hodin. Nutno se však objednat na telefonu 571 758 343, nebo 349.

Zdroj: Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Drážní hasiči cvičili v Přerově záchranu osoby zasažené elektrickým proudem

Jednotka hasičů Správy železnic z Přerova si vyzkoušela záchranu osoby, která se nacházela na železničním vagonu pod trolejovým vedením a zasáhl ji elektrický proud. Cvičení se uskutečnilo v areálu tamní ...

V Jeseníkách dobrovolníci s ornitology sčítali sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR ve spolupráci s Moravským ornitologickým spolkem - ...

Ministr Hladík představil na Olomoucku výzvu na rozvoj ekocenter

Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) navštívil Olomoucký kraj a Kroměřížsko. Zúčastnil se prohlídky výrobny vodíku, jednal o umisťování f ...

Brýle s virtuální realitou zatraktivnily exkurze v elektrárně Dlouhé stráně na Šumpersku

Stále populárnější exkurze ve vodní přečerpávací elektrárně Dlouhé stráně, které vloni navštívilo přes 35 tisíc lidí, od dubna výrazně zatraktivní brý ...

Do přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně letos ČEZ investuje přes 400 milionů korun

Společnost ČEZ letos vynaloží na investice a opravy vodní přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně přes 400 milionů korun, téměř čtyřikrát více než vloni ...





Čtvrtek 25.4.2024
Olomoucký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes