OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Školy mohou v projektu Procter & Gamble a Penny Marketu získat finanční prostředky na vytvoření lepšího prostředí pro děti

05.10.2015
Školy v Česku často bojují s nedostatkem finančních prostředků na všechna vylepšení, která by si přály pro děti udělat. Nyní mohou získat na své aktivity až 200 tisíc korun v projektu, který zahájila společnost Procter & Gamble ve spolupráci s Penny Marketem. K vítězství mohou "své" škole dopomoci rodiče žáků i všichni její příznivci, po zakoupení výrobku P&G v Penny Marketu se budou moci zapojit do hlasování. Soutěž probíhá od 1. října do 18. listopadu a školy se do ní můžou hlásit i v jejím průběhu.
Ilustrační snímek | Foto pomahame-skolam.net
Ačkoli existují místa, na která je řada českých škol pyšná, například počítačové učebny či sportoviště, stále je co zlepšovat. Rekonstrukci nebo nové vybavení by na mnohých školách potřebovaly například toalety a třídy, ale také specializované učebny, jako jsou cvičné kuchyňky, které kromě výuky vaření přinášejí dětem do škol kousek domova. "Je velmi obtížné získat finance na vylepšení prostředí, protože prostředky zřizovatele jsou značně omezené. Jsme proto velmi rádi, že se můžeme zúčastnit takovéto soutěže," říká Michal Loukota, ředitel Základní školy Turnov.

Aby se situace alespoň některých škol změnila a mohly dětem splnit alespoň část jejich přání, spustila společnost Procter & Gamble tuto soutěž, ve které můžete pro svého favorita hlasovat i Vy.

"Naším cílem je vytvořit dětem ve škole inspirativní atmosféru, která podpoří jejich zdravý vývoj a osobnostní růst. Školní prostředí, ve kterém žáci tráví podstatnou část dne, má velký vliv na jejich výsledky a motivaci. Chtěli bychom zprostředkovat vřelou, přátelskou a domácí atmosféru," vysvětluje Matej Podobnik, manažer korporátní komunikace Procter & Gamble.

"Naši zákazníci se často aktivně účastní našich charitativních akcí. Rádi bychom je i tentokrát pozvali, aby pomohli zlepšit prostředí pro vzdělávání českých školáků," vyzvala Andrea Bělohradská z oddělení reklamy Penny Market s.r.o.

Zeptali jsme se také přímo školáků, jak si představují ideální školu a dověděli jsme se velmi zajímavé postřehy:

Lukáš, 8 let: Přál bych si, aby ve škole bylo víc živých zvířat a zábavy, třeba akvárium na chodbě i ve třídě a taky lezecké stěny. A taky bych se chtěl víc učit na tabletu, aby měl každý svůj.

Anička, 6 let: Mně by se líbilo, kdyby za námi mohli do školy chodit i rodiče a třeba nám někdy pomáhat. Nebo aspoň kdybychom měli vyučování společně s bráchou.

Jonáš, 10 let: Bylo by dobré, kdybychom se nemuseli přezouvat a mohli jsme sedět po jednom a nenosit tak velké tašky, jako je to třeba v Americe. A o přestávkách aby šlo třeba hrát basket nebo jít ven.

Antonín, 12 let: Mně baví kreslit a tvořit a líbilo by se mi, kdyby šlo dělat víc věcí na velkém prostoru, malovat na zdi, podlahy, obří papíry a tak. Lavice jsou moc malé.

Sebastian, 9 let: Hlavně bych zrušil známky. A taky víc propojil hodiny a přestávky. A každý by mohl mít svůj stůl a v něm zabudovaný displej, jako dotykovou obrazovku.

Školy budou soutěžit na stránkách www.pomahame-skolam.net, kde budou moci zákazníci Penny Marketu po zakoupení vybraných značek Procter & Gamble (Ariel, Bonux, Jar, Pampers, Always, Gillette, Discreet, Naturella, Lenor, Tide, Head & Shoulders a Old Spice) prostřednictvím kódu z účtenky hlasovat pro jednu ze škol. Tři školy s nejvyšším počtem hlasů získají finanční prostředky na zlepšení prostředí pro vzdělávání školáků. Celkem se hraje o 450 000 Kč. I bez účtenky můžete hlasovat pro kresby žáků na téma "Jak vypadá ideální škola". 3 kresby, které obdrží nejvíce hlasů, vyhrají 5 000 Kč na školní výlet.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Štafeta Nočních běhů pro Světlušku míří do Olomouce

Světluška, projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, se chystá na další Noční běh. Olomouc rozsvítí běžci ve čtvrtek 11. dubna, společně vyběhnou z Parku Flora ve 21.00. Registrace na místě bude probíhat už od 19.00. Světluška pro letošní kampaň ...

Nová výstava výtvarníka Jiřího Mášky v Olomouci

Milovníci výtvarného umění mohou zavítat do Olomouce na další výstavu Jiřího Mášky. Hostem této výstavy bude i výtvarnice Jana Volková, která vystudov ...

Český rozhlas vyrazí za posluchači s unikátní show Aleše Cibulky

Nová zábavná show Aleše Cibulky Rozhlas jede za vámi se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc se zastaví v jiném městě naší země a nabí ...

Rok české hudby odstartuje v Moravském divadle světová premiéra inscenace Želary s hudbou Zuzany Lapčíkové

Moravské divadlo Olomouc se zapojuje do oslav Roku české hudby a přispěje hned čtyřmi premiérovými počiny. Jako první představí už 16. února ve světov ...

Klášterní hudební slavnosti čerpají z českých luhů a hájů

ŠUMPERK - V Roce české hudby se také Klášterky připojí k oslavám výročí českých hudebních velikánů. Celkem 21 koncertů se uskuteční od června do září ...





Čtvrtek 28.3.2024
Olomoucký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes