OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Monitor zpráv » Krimi zprávy z regionu » HZS Olomouckého kraje

Krimi zprávy z regionu

HZS Olomouckého kraje Zdroj: HZS Olomouckého kraje |

Taktické cvičení: Do pátrání po zraněných kamarádech se zapojilo 150 příslušníků

22. 4. 2024 | Šest kamarádů se vydá do lesa zkoušet střelbu z airsoftových zbraní, mají v plánu přes noc bivakovat v okolí Velkého Kosíře na Prostějovsku. Ovšem jejich výlet se zvrtne, nakonec je musejí zraněné, podchlazené a podnapilé v nepřístupném terénu vápencových lomů zachránit hasiči a policisté.

Požár v kotelně a rodinném domku - Dolní Studénky, Šumpersko - 22.04.2024

22. 4. 2024 | Zahoření v kotelně rodinného domku v obci Horní Studénky likvidovali v průběhu pondělní noci 22.04.2024 profesionální hasiči ze stanice Zábřeh a z řad dobrovolných hasičů jednotky Horní Studénky, Štíty a Jedlí.Plameny se velmi rychle rozšířili i do krovních částí objektu.

VIDEO Hrad v ohrožení. Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

17. 4. 2024 | Hrad Helfštýn ohrožuje rozsáhlý lesní požár. Hašení komplikuje nepřístupný terén a složitá doprava vody. Jak by si s těmito hasičskými výzvami poradily profesionální a dobrovolné jednotky? To ukázalo dnešní taktické cvičení integrovaného záchranného systému HELFŠTÝN 2024, které se uskutečnilo právě v okolí kulturní památky.

PŘIHLÁŠKY. Hasiče prověří dvojboj Hranická věž

17. 4. 2024 | Nenechte si ujít 13. ročník soutěže Hranická věž, která se koná ve čtvrtek 9. května 2024. První disciplína ve dvojboji požárního sportu odstartuje v 9:00 na stadionu v Hranicích. Jeho druhá část se poté přesune a bude se soutěžit v areálu požární stanice v Hranicích.

VIDEO: Když hasiči-lezci trénují v zoo...

10. 4. 2024 | 32 metrů vysoká věž, 128 schodů a masivní kovová konstrukce. To byly kulisy výcviku speciálně vycvičených hasičů-lezců na vyhlídkové věži v ZOO Olomouc. Na rozdíl od návštěvníků prioritně k pohybu do nejvyšších pater využívali lana, karabiny a další záchranářské či lezecké vybavení.

HASIČI RADÍ: Pálení klestí nahlaste přes web. Poradíme jak

5. 4. 2024 | Jaro se o nadcházejícím víkendu přihlásí v plné síle. Krásné počasí bude lákat k úklidu na zahradách. Proto bychom chtěli v těchto dnech připomenout, že při pálení přírodních materiálů musíte dodržet vícero bezpečnostních podmínek. Zároveň zdůrazňujeme, že plošné vypalování trávy a porostů je zakázáno třemi zákony České republiky, a to zákonem o požární ochraně, zákonem o ochraně přírody a krajiny a zákonem o myslivosti ve znění pozdějších předpisů. ...

PŘIHLÁŠKY ZDE. Olomouc bude hostit soutěž o nejtvrdšího hasiče.

5. 4. 2024 | Před budovou Regionálního centra Olomouc se uskuteční soutěž TFA Olomouc 2024. Ve čtvrtek 23. května od 9 hodin a 45 minut v přednádražním prostoru budou soutěžit jak profesionální, tak i dobrovolní hasiči z celé České republiky.

Hasiči zasahovali u tragické nehody mezi Studencem a Olšany u PV

4. 4. 2024 | Smrtelná zranění utrpěl řidič osobního automobilu ve čtvrtek 4. dubna brzy ráno po nárazu do stromu na komunikaci mezi Studencem a Olšany u Prostějova.

Na obchvatu Mohelnice hasiči zasahovali u dopravní nehody. Zranili se 4 lidé

27. 3. 2024 | Čtyři zraněné osoby si vyžádala vážná nehoda dvou osobních automobilů, k níž jsme vyjeli v úterý 26. března na obchvat Mohelnice. Nahlášena byla na naše operační středisko ve 20 hodin a 21 minut.

Na sněmu hasičských důstojníků byli oceněni naši velitelé

25. 3. 2024 | Čestné medaile jako ocenění za 10 a 20 let práce pro Českou asociaci hasičských důstojníků (ČAHD) si v pátek 22. března převzali důstojníci HZS Olomouckého kraje. Medaile přijali z rukou prezidenta asociace brig. gen. Ing. Karla Koláříka.

Mobil automaticky ohlásil srážku osobních aut i nehodu motorkářky

22. 3. 2024 | „Majitel tohoto Iphonu měl těžkou autonehodu a nereaguje na výzvy telefonu.“ V pozadí se z reproduktoru ozývá jen rádio… Takto ve čtvrtek 21. března v 17:44 přijali oznámení o autonehodě operátoři na olomouckém krajském operačním a informačním středisku na tísňové lince 112. Na zpětné volání nikdo v tu chvíli nereagoval.

Hledáme operačního technika

20. 3. 2024 | HZS Olomouckého kraje hledá do svého týmu kolegyni/kolegu na pozici inspektor - operační technik.

Požár čalounické dílny hasily čtyři jednotky

20. 3. 2024 | Čtyři jednotky hasičů zaměstnal ve středu ráno požár čalounické dílny a garáže v Radslavicích na Přerovsku, který byl ohlášen na naše krajské operační a informační středisko v 6 hodin a 30 minut.

Den se složkami IZS v Prostějově

19. 3. 2024 | Děti i dospělí se v pátek 26. dubna mohou těšit na tradiční a velmi populární Den se složkami IZS, který se od 9 hodin uskuteční na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově. Na oblíbené akci prostějovští hasiči dětem přiblíží svou práci, popíšou vybavení i techniku.

V dubnu se koná tradiční turnaj v badmintonu. Přihlášky zde

13. 3. 2024 | Zveme vás na tradiční badmintonový turnaj ve čtyřhře, který se uskuteční 11. dubna od 8:00 v Badminton aréně v Přerově.

Energocentrum pomohlo v nemocnici jako náhradní zdroj

11. 3. 2024 | Jako náhradní zdroj elektrické energie pro jídelnu a kuchyni Fakultní nemocnice Olomouc posloužil v sobotu 9. března kontejnerový systém, tzv. energocentrum HZS Olomouckého kraje. Ve spolupráci s technickými specialisty nemocnice a našimi spojovými techniky proběhla v pátek zkouška systému, během soboty pak zařízení zajišťovalo elektrickou energii pro celou budovu při plánovaném dlouhodobém výpadku. ...

HASIČI RADÍ: Jak ochránit sebe i svůj majetek při vichru?

5. 3. 2024 | Zimní i jarní měsíce jsou často spojené s velmi větrným počasím. Nárazy větru mohou způsobit velké škody na majetku i na zdraví, jako například na konci ledna, kdy jsme při vichřici vyjížděli po celém v Olomouckém kraji. Spolu s jednotkami dobrovolných hasičů jsme odstraňovali následky silného větru celý den i noc. Připomeňte si proto s námi základní zásady, abyste při vichru předešli zranění či poškození vašich věcí. ...

Hledáme mzdovou účetní

27. 2. 2024 | HZS Olomouckého kraje hledá do svého týmu kolegyni/kolegu na pozici mzdová/ý účetní.

Uničovský velitel uspěl v závodě koloběžek v Nizozemí

26. 2. 2024 | Bezmála 210 kilometrů za 12 hodin. Na koloběžce. Extrémní sportovní událost v Holandsku absolvoval v lednu uničovský velitel družstva nprap. Ivan Urban.

Pyrotechnici a hasiči cvičili s výškovou technikou

19. 2. 2024 | Unikátní výcvik profesionálních hasičů a příslušníků Oddělení pyrotechnického výjezdu Olomouc se uskutečnil v těchto dnech na olomoucké stanici.

Zdroj: HZS Olomouckého kraje - https://hzscr.cz
12:16:57 | 24.04.2024



Zpravodajství OlomoucDnes.cz

Drážní hasiči cvičili v Přerově záchranu osoby zasažené elektrickým proudem

Jednotka hasičů Správy železnic z Přerova si vyzkoušela záchranu osoby, která se nacházela na železničním vagonu pod trolejovým vedením a zasáhl ji elektrický proud. Cvičení se uskutečnilo v areálu tamní ...

V Jeseníkách dobrovolníci s ornitology sčítali sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR ve spolupráci s Moravským ornitologickým spolkem - ...

Ministr Hladík představil na Olomoucku výzvu na rozvoj ekocenter

Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) navštívil Olomoucký kraj a Kroměřížsko. Zúčastnil se prohlídky výrobny vodíku, jednal o umisťování f ...

Policisté dopadli cizince, který před Andrův stadion v Olomouci nastražil uříznuté prasečí hlavy

V sobotu 13. dubna v brzkých ranních hodinách jsme přijali oznámení o poškození olomouckého fotbalového stadionu v místech hlavního vchodu. Konkrétně ...

Brýle s virtuální realitou zatraktivnily exkurze v elektrárně Dlouhé stráně na Šumpersku

Stále populárnější exkurze ve vodní přečerpávací elektrárně Dlouhé stráně, které vloni navštívilo přes 35 tisíc lidí, od dubna výrazně zatraktivní brý ...



Středa 24.4.2024
Olomoucký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes