OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Den vzpomínání na oběti holocaustu - Olomouc

Kdy:
Čtvrtek 16.04.2015 od 14:00 hod
Kde:
Horní náměstí, Olomouc
Pořadatel:
Sdílet:

Připojte se k nám na náměstích sedmi českých a moravských měst a přečtěte několik jmen a stručných osudů židovských a romských obětí nacistické perzekuce.

Den holocaustu a hrdinství (hebrejsky "Jom ha-šoa ve ha-gvura") je dnem, kdy se vzpomíná na památku šesti milionů zavražděných Židů i na židovské hrdiny bojující proti nacistům.

Klíčovou aktivitou Jom ha-šoa v České republice je čtení jmen obětí. V rámci pořádaných aktivit si připomínáme židovské a romské oběti nacistické perzekuce. Připomínka není jen příležitostí k uctění milionů obětí, ale také k otevírání diskuse o současném stavu lidských práv.

Považujeme za důležité podporovat porozumění mezi lidmi s odlišným náboženským vyznáním, barvou pleti a původu a přispět tak k vytvoření tolerantní občanské společnosti. Tedy společnosti respektující odlišnosti a jinakost ostatních a aktivně reagující na projevy antisemitismu a rasismu, které jsou ve své podstatě projevem neinformovanosti.

Akce se koná pod záštitou veřejné ochránkyně práv Mgr. Anny Šabatové, Ph.D., a náměstka primátora města Olomouc PhDr. Pavla Urbáška.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



57,090044021606