OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Obnova kanalizace uzavře v Jeseníku Lipovskou ulici

26.03.2024
V první polovině dubna bude zahájena důležitá investiční akce Vak Jesenicka. Technicky náročné stavební práce na obnově kanalizace si vyžádají úplnou a částečnou uzavírku silnice na ulici Lipovská, a to v předpokládaném termínu od 8. dubna do 31. října. Všem, kterých se stavba dotkne, děkujeme za trpělivost.
Foto: jesenik.cz
Stavba bude realizována ve dvou etapách, které si v letošním roce vyžádají následující dopravní omezení:

8. dubna až 8. června: úplná uzavírka od vjezdu do nemocnice po most "U Dalamánku". Objízdná trasa povede přes ul. Fučíkovu, Dukelskou, Denisovu a J. Ježka.

17. června až 31. října: částečná uzavírka od vjezdu do nemocnice po křižovatku s ulicí Puškinova.

Vjezd do areálu jesenické nemocnice nebude omezen. Stavba bude podél průchozích chodníků zajištěna stavebním oplocením. Zajištěn bude také průjezd cyklistů cyklostezkou v prostoru křížení ulice Lipovská u mostu přes řeku Staříč. Uvedená úplná a částečná uzavírka se dotkne linek veřejné linkové dopravy 950113, 950116, 950117, 950118, 950120, 950126 dopravce ARRIVA autobusy a.s.

Veřejná autobusová doprava v době uzavírky

Po dobu úplné uzavírky od 8. dubna do 8. června nebude uvedeným úsekem umožněn průjezd spojům dotčených linek a tyto spoje budou vedeny zmíněnou obousměrnou objízdnou trasou.

- Zastávka Jeseník, nemocnice ve směru na centrum nebude obsluhována, jako náhradní zastávka bude obsluhována zastávka Jeseník, lékárna v ulici Fučíkova.

- Zastávka Jeseník, nemocnice ve směru Lipová-lázně bude přemístěna o cca 170 metrů na chodník v blízkosti domu č. p. 27 k náhradnímu označníku.

- Zastávka Jeseník, Lipovská ve směru centrum bude pro dotčené spoje linek 950113, 950116, 950117, 950118, 950120, 950126, bude přemístěna o cca 180 m do ul. Denisova na chodník před rodinný dům č. p. 3

- Zastávka Jeseník, Lipovská ve směru Lipová-lázně bude pro dotčené spoje linek 950113, 950116, 950117, 950118, 950120, 950126 přemístěna o cca 180 m do ul. Denisova na chodník před rodinný dům č. p. 4.

- Zastávka Jeseník, Lipovská bude ve stávající poloze obsluhována pouze spoji linky 950116, které zajišťují obslužnost zastávky Jeseník, žel. st.

- U spojů č. 1, 13 a 15 linky 950113 při jízdě po objízdné trase, umožní řidiči v ul. Denisova výstup cestujícím v zastávce Jeseník, U rybníčku před otočením, které provedou v prostoru točny u budovy železniční stanice Jeseník (trasa: Denisova, Jaroslava Ježka, Lipovská, Puškinova, Nádražní a zpět) a následně obslouží zastávku Jeseník, U rybníčku ve správném směru dle platného jízdního řádu.

Kvůli vedení spojů dotčených linek po objízdné trase, může docházet k jejich zpoždění přibližně do 5 minut.

Po dobu částečné uzavírky od 17. června do 31. října může dojít ke krátkodobému omezení obslužnosti zastávky Jeseník, nemocnice, která bude po nezbytně nutnou dobu přemístěna k náhradnímu označníku, ale vždy v dohledové vzdálenosti cestujících. Ostatní zastávky budou obslouženy bez omezení.

Aktuální informace o uzavírce budou uvedeny na webových a facebookových stránkách města, informovat o ní budeme také prostřednictvím služby Hlášení rozhlasu.

Podle informací Vak Jesenicka bude na Lipovské probíhat obnova páteřní kanalizace.Technicky náročná stavba se 72 kanalizačními přípojkami bude zahájena 8. 4. 2024 a měla by být hotova do konce letošního roku. Pro co největší zkrácení doby realizace stavby byla pro obnovu kanalizace zvolena bezvýkopová technologie, i přesto bude stavba probíhat od jara do podzimu tohoto roku. U projektu se počítá s náklady okolo 18 milionů Kč (bez DPH).

Zdroj: Město Jeseník
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Drážní hasiči cvičili v Přerově záchranu osoby zasažené elektrickým proudem

Jednotka hasičů Správy železnic z Přerova si vyzkoušela záchranu osoby, která se nacházela na železničním vagonu pod trolejovým vedením a zasáhl ji elektrický proud. Cvičení se uskutečnilo v areálu tamní ...

V Jeseníkách dobrovolníci s ornitology sčítali sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR ve spolupráci s Moravským ornitologickým spolkem - ...

Ministr Hladík představil na Olomoucku výzvu na rozvoj ekocenter

Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) navštívil Olomoucký kraj a Kroměřížsko. Zúčastnil se prohlídky výrobny vodíku, jednal o umisťování f ...

Brýle s virtuální realitou zatraktivnily exkurze v elektrárně Dlouhé stráně na Šumpersku

Stále populárnější exkurze ve vodní přečerpávací elektrárně Dlouhé stráně, které vloni navštívilo přes 35 tisíc lidí, od dubna výrazně zatraktivní brý ...

Do přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně letos ČEZ investuje přes 400 milionů korun

Společnost ČEZ letos vynaloží na investice a opravy vodní přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně přes 400 milionů korun, téměř čtyřikrát více než vloni ...





Sobota 27.4.2024
Olomoucký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes