OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

08.04.2024
Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz.
Ilustrační snímek | Zdroj: zlatemince.cz
Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí.
Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvézt výtahem do druhého patra.

Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky.

Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů.

Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato.

Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).

Zlato je dlouhodobá investice


Žlutý kov je nejvhodnější pro konzervativní a dlouhodobé investory. Chcete si užít bohatší důchod? Plánujete za pár desítek let koupi rodinného domku? Nebo snad chcete poctivě zajistit své ratolesti? Pak jste na správné adrese!

Řada z vás si určitě všimla, že v posledních týdnech vyrostly ceny zlata na nová maxima. Možná si tedy říkáte, že není vhodný čas na nákup, protože byste platili zbytečně moc. Omyl!

Bavíme se o investici, která má největší sílu právě v řádech desítek let. V takto dlouhém časovém horizontu opravdu nezáleží na tom, co se dělo během několik málo týdnů. Časování trhu je téměř nemožná disciplína, kterou byste ne/měli zkoušet spíše u kryptoměn, akcií nových firem a dalších krátkodobých spekulacích.

Konzervativního investora totiž zajímají spíše dlouhodobé předpovědi předních světových analytiků. Ti mají jasno - v dalších letech i dekádách překonají budoucí ceny zlata ty současné několikanásobně.

Důvod je prostý. Této komodity je na světě pouze omezené množství. Poptávka však postupem let stále roste. Používá se totiž v mnoha odvětvích průmyslu, ve zdravotnictví, vědeckém výzkumu, elektronice... Stejně tak ji ve velkém nakupují banky, státy i miliony investorů napříč zeměkoulí.

Nejbezpečnější strategie


Co je největším lákadlem každé investice? Samozřejmě zisk za určité časové období. Přesně proto byste měli dodržovat co nejvýhodnější strategii.

V případě zlata je postup jasný. Držte se strategie dlouhodobého přikupování. Ze všeho nejdříve si určete několik příležitostí v roce, během nichž bezpodmínečně pořídíte zlatý slitek/cihličku. Někdo si koupí čtyřikrát do roka gramový kus, jiný dvanáctkrát do roka (po každé výplatě) dvougramový. Ti bohatší z vás mohou klidně nakupovat i po stovkách gramů. Záleží jen na aktuálních možnostech každého investora.

Základním předpokladem úspěchu je poctivost. Výše popsaný postup dodržujte po předem určený časový horizont. Ignorujte momentální výkyvy na trzích. Prostě kupujte za každé situace. Po uplynutí určené doby budete mít vybudované opravdu hodnotné portfolio, které vám pomůže dosáhnout kýženého cíle.

Soustřeďte se hlavně na fyzické zlato. To si můžete schovat do trezoru / únikového zavazadla. V případě jakékoliv pohromy jej vezmete s sebou a budete pojištění. Zapomeňte na virtuální držení zlata či akcie zlatých dolů (nikdy nevíte, jestli už nejsou vytěžené).

Pořádná porce bezpečí


Zlato je právě považované za jednu z absolutně nejbezpečnějších investic na světě. Jako takové totiž výborně odolává všem ekonomickým katastrofám, jako jsou války, pandemie, krachy bank, měnové reformy... V osmi z deseti takových případů neklesá na ceně, ba právě naopak! Začne strmě růst nahoru.

Působí tak jako dokonalé vyvážení zbytku portfolia. V časech krizí totiž akcie, kryptoměny, dluhopisy a další podobné produkty padají dolů (klidně o více než 60 %). Žlutý kov vás tak může zachránit před ztrátou majetku.

Buďte pozorní


Počítejte s tím, že žádná česká mincovna nevytváří vlastní zlaté mince ani slitky. Všechno takové zboží k nám putuje z několika zahraničních zemí (typicky ze Švýcarska, Německa nebo třeba Austrálie).

Jak se převáží zlato? Složitě... Takový proces vyžaduje zapojení mnoha různých odborníků. Každý z nich si logicky naúčtuje poplatek za své služby. K tomu připočtěte až nemravně vysoké marže některých českých prodejců a máte jasno - musíte porovnávat ceny slitků napříč obchodníky.

Jako příklad nám poslouží nejlevnější gramový slitek z rafinérie Argor-Heraeus. Ten někde pořídíte za 1 900 Kč, jinde za více než 2 400 Kč. U těžších slitků se rozdíly pohybují v řádech několika tisícikorun.

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Originální portrét rodiny se stane ideální ozdobou obýváku. Jak na něj?

Přestěhovali jste se právě do nové domácnosti a přemýšlíte, jak ji vyzdobit? Pak rozhodně nesmíte zapomínat na fotografie a portréty svých nejbližších - drahé polovičky a dětí. Chcete opravdu jedinečný obraz, který vás nikdy neomrzí? V tom případě ...

Půjčka pro OSVČ může být realitou ještě dnes

Minimum osobních údajů a rychlé jednání, to jsou základní poznávací znaky moderních nebankovních úvěrů. Cesta je velmi snadná a zvládne ji každý. Kvůl ...

Inspekční kamera zajistí spolehlivé řešení při ucpání odpadu

Je to ožehavý problém, který by si každý nejraději odpustil. Bohužel, pokud přijde ke slovu, musí přijít rychlá odpověď, jinak hrozí, že bude celá sit ...

Jarní cibuloviny: Jak je sázet a na co si dát pozor

Jaro je ideální doba pro sázení okrasných cibulovin. Patří sem tulipány, sněženky, narcisy, krokusy, ladoňky či hyacinty . Ať už jste zahrádkář začáte ...

Prověřený recept proti jarní únavě - půlhodinka chůze denně a postupné dávkování zátěže

Nedostatek energie, bolesti kloubů, časté bolesti hlavy a celkové vyčerpání. Jarní únava dokáže člověka potrápit. Každoročně na přelomu zimy a jara po ...





Pondělí 29.4.2024
Olomoucký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes