OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Monitor zpráv » Krimi zprávy z regionu » HZS Olomouckého kraje

Krimi zprávy z regionu

HZS Olomouckého kraje Zdroj: HZS Olomouckého kraje |

Přijďte se podívat! Před RCO se utkají nejtvrdší hasiči

17. 5. 2024 | Před budovou Regionálního centra Olomouc se uskuteční soutěž TFA Olomouc 2024. Ve čtvrtek 23. května od 9 hodin a 45 minut v přednádražním prostoru budou soutěžit jak profesionální, tak i dobrovolní hasiči z celé České republiky.

Přerovští hasiči obhájili vítězství v soutěži ve vyprošťování u dopravních nehod

17. 5. 2024 | Soutěž ve vyprošťování u dopravních nehod zná své vítěze. Náročné hasičské klání se uskutečnilo ve čtvrtek 16. května 2024, a to ve Valašském Meziříčí u atletického stadionu. Zúčastnili se profesionální hasiči HZS Zlínského kraje a HZS Olomouckého kraje.

Loučíme se s dlouholetým hasičem, kolegou a kamarádem Bohuslavem Strouhalem

16. 5. 2024 | S velkým zármutkem se loučíme s naším kolegou, kamarádem a dlouholetým hasičem nprap. Bohuslavem Strouhalem, který zesnul ve středu 15. května 2024. Bohuslav Strouhal patřil k nejdéle sloužícím příslušníkům našeho sboru, k němuž nastoupil již v roce 1989 a hasičské praxi zasvětil svou profesní kariéru na 35 let.

Únik odpadní vody ze skládky v Supíkovicích

15. 5. 2024 | Zasahujeme na skládce komunálního odpadu v obci Supíkovice, kde došlo k úniku odpadní vody do místního potoka.

Exploze s požárem v RD, dvě zraněné ženy Jezernice, Přerovsko.

10. 5. 2024 | Tři profesionální jednotky Olomouc, Přerov a Lipník nad Bečvou společně s místní dobrovolnou jednotkou Jezernice dnes 10.5.2024 od dopoledních hodin zasahovaly u exploze s následným požárem ve sklepních prostorech rodinného domku v Jezernici na Přerovsku.

Bouřky v Olomouckém kraji 6.5.2024

7. 5. 2024 | V souvislosti s vydanou výstrahou na silné bouřky v Olomouckém kraji vyjížděly profesionální a dobrovolné jednotky pouze ke dvěma událostem.

Hašení dodávky v garáži zahájil majitel. Jednotky navázaly a požár zlikvidovaly

2. 5. 2024 | Požár dodávky v garáži víceúčelové budovy v centru Konice jsme likvidovali ve čtvrtek 2. května dopoledne. Událost byla ohlášena v 10 hodin a 3 minuty na krajské operační a informační středisko.

Transfuzka plná uniforem. Příslušníci IZS darovali krev

30. 4. 2024 | Záchranáři všech složek Integrovaného záchranného systému Olomouckého kraje darovali 30. dubna krev a plazmu ve Fakultní nemocnici Olomouc. Na Transfuzní oddělení přišlo více než 130 policistů, hasičů, vojáků, vojenských policistů, záchranářů a samozřejmě také lékařů a sester.

Američtí hasiči na návštěvě v Olomouci. Obnovujeme spolupráci

29. 4. 2024 | Deset hasičů z amerického partnerského města a regionu Owensboro v Kentucky strávilo minulý týden v Olomouci. Čekal je zde bohatý program ve městě a okolí. Velká část se týkala požární bezpečnosti a hasičské praxe, nabitý itinerář připravilo vedení HZS Olomouckého kraje v čele s krajským ředitelem brig. gen. Ing. Karlem Koláříkem ve spolupráci s městem Olomouc.

DEN IZS: Hasiči zachraňovali z balkonu radnice

26. 4. 2024 | Přilby, vysílačky, zásahový oděv či hydraulické zařízení. To vše si mohli vyzkoušet dospělí a děti během pátečního dopoledne na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově.

DOPORUČENÍ: Vatry při pálení čarodějnic oznamte přes webovou aplikaci

26. 4. 2024 | Tradiční filipojakubská noc se blíží. Velké společenské akce, které jsou spojené se zakládáním robustních vater pro pálení čarodějnic, se na mnohých místech v kraji budou konat již o tomto víkendu. Připravili jsme proto pro vás pár základních pravidel, které byste měli dodržovat nejen při organizaci hromadné akce, ale i při rodinném setkání u ohniště na vlastní zahradě.

Taktické cvičení: Do pátrání po zraněných kamarádech se zapojilo 150 příslušníků

22. 4. 2024 | Šest kamarádů se vydá do lesa zkoušet střelbu z airsoftových zbraní, mají v plánu přes noc bivakovat v okolí Velkého Kosíře na Prostějovsku. Ovšem jejich výlet se zvrtne, nakonec je musejí zraněné, podchlazené a podnapilé v nepřístupném terénu vápencových lomů zachránit hasiči a policisté.

Požár v kotelně a rodinném domku - Dolní Studénky, Šumpersko - 22.04.2024

22. 4. 2024 | Zahoření v kotelně rodinného domku v obci Horní Studénky likvidovali v průběhu pondělní noci 22.04.2024 profesionální hasiči ze stanice Zábřeh a z řad dobrovolných hasičů jednotky Horní Studénky, Štíty a Jedlí.Plameny se velmi rychle rozšířili i do krovních částí objektu.

VIDEO Hrad v ohrožení. Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

17. 4. 2024 | Hrad Helfštýn ohrožuje rozsáhlý lesní požár. Hašení komplikuje nepřístupný terén a složitá doprava vody. Jak by si s těmito hasičskými výzvami poradily profesionální a dobrovolné jednotky? To ukázalo dnešní taktické cvičení integrovaného záchranného systému HELFŠTÝN 2024, které se uskutečnilo právě v okolí kulturní památky.

PŘIHLÁŠKY. Hasiče prověří dvojboj Hranická věž

17. 4. 2024 | Nenechte si ujít 13. ročník soutěže Hranická věž, která se koná ve čtvrtek 9. května 2024. První disciplína ve dvojboji požárního sportu odstartuje v 9:00 na stadionu v Hranicích. Jeho druhá část se poté přesune a bude se soutěžit v areálu požární stanice v Hranicích.

VIDEO: Když hasiči-lezci trénují v zoo...

10. 4. 2024 | 32 metrů vysoká věž, 128 schodů a masivní kovová konstrukce. To byly kulisy výcviku speciálně vycvičených hasičů-lezců na vyhlídkové věži v ZOO Olomouc. Na rozdíl od návštěvníků prioritně k pohybu do nejvyšších pater využívali lana, karabiny a další záchranářské či lezecké vybavení.

HASIČI RADÍ: Pálení klestí nahlaste přes web. Poradíme jak

5. 4. 2024 | Jaro se o nadcházejícím víkendu přihlásí v plné síle. Krásné počasí bude lákat k úklidu na zahradách. Proto bychom chtěli v těchto dnech připomenout, že při pálení přírodních materiálů musíte dodržet vícero bezpečnostních podmínek. Zároveň zdůrazňujeme, že plošné vypalování trávy a porostů je zakázáno třemi zákony České republiky, a to zákonem o požární ochraně, zákonem o ochraně přírody a krajiny a zákonem o myslivosti ve znění pozdějších předpisů. ...

Hasiči zasahovali u tragické nehody mezi Studencem a Olšany u PV

4. 4. 2024 | Smrtelná zranění utrpěl řidič osobního automobilu ve čtvrtek 4. dubna brzy ráno po nárazu do stromu na komunikaci mezi Studencem a Olšany u Prostějova.

Na obchvatu Mohelnice hasiči zasahovali u dopravní nehody. Zranili se 4 lidé

27. 3. 2024 | Čtyři zraněné osoby si vyžádala vážná nehoda dvou osobních automobilů, k níž jsme vyjeli v úterý 26. března na obchvat Mohelnice. Nahlášena byla na naše operační středisko ve 20 hodin a 21 minut.

Zdroj: HZS Olomouckého kraje - https://hzscr.cz
04:15:03 | 19.05.2024



Zpravodajství OlomoucDnes.cz

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech dlouhodobých screeningových onkologických programů. Jejich cílem je odhalit nemoc v raných ...

Kriminalisté zadrželi dvě ženy, které vydělávaly na prodeji psů

Praha - V průběhu loňského roku se kriminalisté, na základě trestního oznámení podaného neziskovou organizací na ochranu zvířat, začali zabývat podezř ...

Celní správa: Celorepublikový podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní akce nazvaná "KOHOUT". Tato akce byla zaměřena na v ...

Muž z Olomouce chtěl zhodnotit úspory investicí do kryptoměny, přišel o miliony

V Olomouci se stal 67letý muž obětí podvodníka, který ho připravil o dva miliony dvě stě tisíc korun. Muž chtěl zhodnotit své úspory investicí do kryp ...

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. ...



Neděle 19.5.2024
Olomoucký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes