OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

MusicOlomouc 2014

Kdy:
Úterý 22.04.2014 od 19:00 hod až 30.04.2014
Kde:
Kaple Božího Těla, Olomouc
Pořadatel:
Sdílet:

Univerzita Palackého v Olomouci a MusicOlomouc, o. s., pořádají ve dnech 22. - 30. dubna šestý ročník Mezinárodního festivalu soudobé hudby MusicOlomouc 2014.
Festival je zaměřený na avantgardní, alternativní a experimentální hudbu a bude tvořen šesti koncerty, šesti besedami a dvěma přednáškami.

Celkem zazní téměř tři desítky soudobých kompozic, tři z nich ve světové premiéře ? Strom života Ivana Kurze, Violoncellový koncert Tomáše Hanzlíka a skladba Aqua et Vino Lukáše Hurníka. Poprvé se olomouckému publiku představí pražský Orchestr Berg specializovaný na soudobou hudbu a řízený Peterem Vrábelem.

V působivém prostředí kaple Božího Těla vystoupí dvě pěvecká tělesa: Mužské vokální kvarteto Affetto zazpívá například Glosy ze Švejka známého brněnského skladatele Miloše Štědroně a dílo Pasejamá jeho syna Miloše Orsona Štědroně. Smíšený sbor Pražští pěvci se sbormistrem Stanislavem Mistrem mj. uvede proslulý Koncert pro sbor Alfreda Šnitkeho i novinku Aqua et Vino Lukáše Hurníka. Sborovému zpěvu a cappella vytvoří zvukový a stylový kontrast na témže večeru cembalistka Monika Knoblochová, laureátka mezinárodní interpretační soutěže Pražského jara ve hře na cembalo.

Rakouský komorní ansámbl Praesenz, tvořený špičkovými instrumentalisty včetně hráče na zřídka slýchaný kontrabasový klarinet, potěší specializované ctitele avantgardní hudby. MusicOlomouc je festival polystylový a polyžánrový, otevřený širokému spektru soudobé hudby. Letošní vystoupení na pomezí jazzu, rocku, vážné hudby a elektroniky připravil saxofonista Ivan Myslikovjan.

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



37,522077560425