OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

31. ČESKOSLOVENSKÝ JAZZOVÝ FESTIVAL - Přerov

Kdy:
Čtvrtek 16.10.2014 od 19:30 hod až 18.10.2014
Kde:
Městský dům, Kratochvílova 1, Přerov
Pořadatel:
Sdílet:

31. Československý jazzový festival v Přerově nabídne širokou paletu jazzových barev.

Na prvním koncertě ve čtvrtek 16. října budou chybět židle, ale jen proto, aby si všichni mohli hned na začátku festivalu dostatečně zatančit. To že jména, která by neměla chybět v žádném all stars bandu českého jazzu, to umí pekelně rozpálit ve funkovo-rapové smršti, dokáží na stojáka J.A.R. v čele s Danem Bártou i v Přerově.

V pátek 17. října vystoupí hned dvakrát (poprvé v dopoledním čase určeném pro školy) českoamerický Big Band LJD - kapela lektorů a studentů Letní jazzové dílny z Frýdlantu. Vzápětí oslní svým šarmem a uměním Laila Biali. Páteční večer uzavře renomovaný americký kontrabasista Rodney Whitaker se svojí kapelou Soul-R Energy.

V sobotu 18. října otevře program vynikající Nikolaj Nikitin Quartet. Mladý talentovaný slovenský saxofonista a skladatel se spojil s elitou slovenské jazzové scény, klavíristou Gabrielem Jonášem, basistou Jurajem Griglákem a bubeníkem Jozefem Dömem a navíc na koncerty i na úspěšné album New Winter Stories přizvali skvělého hosta, kterým je trumpetista Michael "Patches" Stewart, mimo jiné také spoluhráč Markuse Millera, Quincyho Jonese, Davida Sanborna, George Dukea a také Whitney Houstonové. Osm let hrál v kapele Ala Jarreaua.
Další hvězdou večera budou Roy Hargrove Quintet. Jeden z nejkreativnějších trumpetistů současnosti, texaský rodák Roy Hargrove.

ČT 16.10. jednotné vstupné: 280 Kč (k stání)
PÁ 17.10., SO 18.10.: 300 Kč / den sedadlo, 150 Kč / den k stání
slevněné vstupné na 2 dny 17.10. a 18.10.: 550 Kč sedadlo

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



62,89005279541