OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

6 maličkostí, kterými levně zútulníte své bydlení

12.10.2021
Ne vždy jsme se svým bydlením spokojení. Přitom na změnu někdy stačí skutečně málo. Mnohdy nám ani zdánlivě dokonalé bydlení s perfektním a novým nábytkem nenabídne tolik, co různé drobnosti.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Řada z nás je odkázaná na podnájem. Toto je situace, kdy nechceme investovat do cizího, nebo dokonce žádné velké změny ani nemůžeme dělat. Jenomže co když se v takovémto bytě necítíme ve své kůži? Katka je studentka, která po internetu hledala byty Olomouc. Právě zde totiž studuje a současně pracuje. Může si dovolit vlastní podnájem. Jde však pouze o dočasné bydlení, navíc částečně zařízené, do kterého se Katce nechce investovat. Jak vyřešit, aby bylo bydlení útulnější?

Možná bychom si představovali nové podlahy, jiný nábytek i odlišnou dispozici bytu. Tohle, pokud jsme v podnájmu, obvykle nepřichází do úvahy, nebo se nám podobná investice nevyplatí. Designéři však umí poradit, jak i s malými investicemi dokážeme z nudného interiéru vykouzlit útulné bydlení, kam se budeme rádi vracet a kde dokážeme skvěle relaxovat. Podívejte se na šest nápadů za pár korun, kterými zútulníte své bydlení. Hodit se budou nejen studentce Katce.

Polštářků není nikdy dost


Odřené čalounění na sedačce, její ne příliš líbivou barvu i méně pohodlné sezení umí změnit polštářky. Mohou být i jinde po bytě. Na židlích poslouží jako teplé a měkké sedáky, hodí se na křesla, lavice, sedačky, ale třeba i na zem. Z polštářků vytvoříte příjemná relaxační hnízda kdekoliv, kde jim dáte prostor. Pořiďte si takové, které mají vyměnitelný povlak. Pak dokážete s polštářky kouzlit ještě více. Stačí podle nálady či sezóny měnit povlečení na polštářcích.

Malé koberečky znamenají velkou změnu


Nejste příznivcem koberců, které se špatně udržují? Malým kobercům však dejte šanci. Jsou to právě ony, které vytvoří doslova další patro ve vašem bydlení. Je na gauči obsazeno? Směle se natáhněte na zem na kobereček. Pouze investujte do hebkého a pohodlného. A nezapomeňte jej seznámit s vašimi polštářky. Budou dokonalými spojenci.

Zapomeňte na Edisona a vraťte se ke svíčkám


I když edisonky se z našich domácností vytratily a nahradila je LED světla, ani jedno z těchto světel nedodá tak dokonalou atmosféru našemu bydlení jako svíčky. Vyhnout bychom se měli svíčkám pouze v těch domácnostech, kde máme kočky, pejsky nebo menší děti. Jinak patří svíčky do koupelny, do jídelny i do obývacího pokoje. Svíčky mohou být rovněž vonné a osvěžovat tak naše bydlení krásnou vůní. Vsadit máme možnost též na přírodní svíčky ze včelího vosku.

Kouzlete se zrcadly


Možná si říkáte, že vám stačí jedno zrcadlo někde v předsíni a jedno nad umyvadlem. Ale jsou to právě zrcadla, která dovedou s prostorem dělat divy. Interiéru dodávají atraktivitu a též určitou míru intimity. Zbavují nás pocitu stísněnosti, zvětšují prostor, současně nás nabádají k tvoření. I nejjednodušší a nejlevnější zrcadlo lze snadno přetvořit v designovou perlu.

Vytapetujte si zdi pomocí obrázků a fotografií


I když je to teď myšleno s nadsázkou a nenabádáme vás k tomu, abyste si ze svých fotek nechali na míru vytisknou tapetu, nemusíte touto výzdobou vůbec šetřit. Různých elegantních rámečků a fotorámečků najdete nesčetně. Směle kombinujte jejich velikosti i styly. Mezi panely s fotkami pak přidejte obrazy. Ať již od vašich oblíbených malířů či grafiků, tak třeba své. Dnes mnoho lidí propadlo vášni moderních omalovánek, tzv. malování podle čísel. Tyto malby akrylovými barvami budou vaší pýchou. Kdo by nechtěl namalovat vlastního Picassa, vlastní Fridu Kahlo, či třeba Moneta?

Upcyklujte


Nebojte se do interiéru doslova dovléct něco ze skládky. Upcyklujte! Staré palety se dají předělat na postel. Dílenská šatní skříň dokáže být atraktivním solitérem kdekoliv ji postavíte. Nebojte se ani různých starších židlí. Zrestaurovat se dají jednoduše a klidně jim můžete vdechnout i nový život. Co tak starou jídelní židli proměnit na houpačku pověšenou do stropu? Nejdříve se ale zeptejte majitele bytu, jestli dvě díry nebudou vadit.

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Originální portrét rodiny se stane ideální ozdobou obýváku. Jak na něj?

Přestěhovali jste se právě do nové domácnosti a přemýšlíte, jak ji vyzdobit? Pak rozhodně nesmíte zapomínat na fotografie a portréty svých nejbližších - drahé polovičky a dětí. Chcete opravdu jedinečný obraz, který vás nikdy neomrzí? V tom případě ...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz.

Půjčka pro OSVČ může být realitou ještě dnes

Minimum osobních údajů a rychlé jednání, to jsou základní poznávací znaky moderních nebankovních úvěrů. Cesta je velmi snadná a zvládne ji každý. Kvůl ...

Inspekční kamera zajistí spolehlivé řešení při ucpání odpadu

Je to ožehavý problém, který by si každý nejraději odpustil. Bohužel, pokud přijde ke slovu, musí přijít rychlá odpověď, jinak hrozí, že bude celá sit ...

Jarní cibuloviny: Jak je sázet a na co si dát pozor

Jaro je ideální doba pro sázení okrasných cibulovin. Patří sem tulipány, sněženky, narcisy, krokusy, ladoňky či hyacinty . Ať už jste zahrádkář začáte ...





Sobota 27.4.2024
Olomoucký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes