OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Juniorský maraton otevřel registrace

22.11.2016
Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celé České republiky se blíží. Jednadvacátý ročník Juniorského maratonu se po celé zemi rozeběhne už v dubnu a registrace jsou již v plném proudu! Neziskový projekt organizátorů RunCzech běžecké ligy má za cíl rozběhat středoškolské studenty po celé České republice, což se rok od roku daří více a více. Registrace do Juniorského maratonu je navíc zdarma.
Juniorský maraton chce opět rozběhat tisíce středoškoláků | Foto: Olomoucký kraj
Do Juniorského maratonu se může zapojit každá střední škola z České republiky i zahraničí. "Stačí dát dohromady desetičlenný tým, ve kterém musí být tři dívky. Každý člen týmu pak běží štafetový úsek o délce 4,2 kilometry, dohromady studenti zdolají trať celého maratonu," představuje Juniorský maraton Bojan Nanković z týmu RunCzech.
Dále už v podstatě stačí jen přihlásit tým na stránkách www.runczech.com/jmc a přijet na semifinálové kolo do příslušného krajského města.

Semifinálová kola se uskuteční od 4. do 27. dubna. Nejlepší týmy z nich postupují do finále. To se uskuteční v neděli 7. května v rámci Volkswagen Maratonu Praha a studentské štafety odstartují z první řady po boku nejlepších světových vytrvalců!

"Pro nejlepší týmy je to fantastická příležitost, jak si zazávodit s nejlepšími světovými vytrvalci. Ti nejrychlejší studenti s nimi doběhnou třeba až na Karlův most," dodává Nanković.

V roce 2016 Juniorský maraton v semifinálových kolech přilákal 261 týmů, což znamená rekordních 2 610 studentů. Organizátoři z RunCzech nicméně doufají, že tohle číslo nebude konečné!

Každý člen týmu se kromě sportovního zážitku sdíleného v týmu může těšit třeba na tričko, startovní číslo, pitný režim, občerstvení, partnerské dárky, zajímavý doprovodný program a atmosféru špičkového běžeckého závodu. Juniorského maratonu se kromě studentů mohou aktivně zúčastnit i učitelé, kteří kromě podpory svého týmu také skládají svoje týmy - učitelských štafet v roce 2016 bylo 21.

Juniorský maraton se běží pod záštitou hejtmanů zúčastněných krajů i primátorů semifinálových měst, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstva zdravotnictví, Zastoupení Evropské komise v České republice a Českého atletického svazu.

"Jsme velice rádi, že Juniorský maraton můžeme podporovat. Díky maratonské štafetě zapojujeme do sportu co nejvíce mladých lidí po celé naší zemi a můžeme je tak naučit trávit svůj volný čas touto přínosnou a zároveň zábavnou formou. Juniorský maraton a jemu podobné projekty jsou cestou, jak děti přivést nenásilnou formou ke sportu. A nejenom to, v týmech se žáci učí spolupráci, podpoře druhých a soutěživosti," říká k projektu Kateřina Valachová, ministryně školství, mládeže a tělovýchovy.

Celý projekt Juniorského maratonu podporuje rovněž Zastoupení Evropské komise v ČR.
"Zastoupení Evropské komise v ČR podporuje Juniorský maraton dlouhodobě. Aktivní sportovní život za to stojí. Navíc myšlenka, že se jednotlivci spojí, aby dosáhli společného cíle, je Evropské unii velmi blízká. Juniorský maraton je jedinečná událost - podporuje pozitivní příklady a bojuje tak proti problémům mladé generace, jako jsou alkohol, drogy, cigarety i nedostatek pohybu," vysvětluje Dana Kovaříková, pověřená vedoucí Zastoupení Evropské komise v České republice.

Bližší informace o Juniorském maratonu včetně registračního formuláře do semifinálových kol najdete na www.runczech.com/jmc.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Mladý klavírista překlene hudební epochy 15. dubna v Šumperku

Matěj Pinkas v programu představí tvorbu hudebních skladatelů napříč hudební historií, od klasicismu a romantismu až po rané 20. století. Večer zahájí lyrické Impromptu B dur Franze Schuberta a slavná "Valdštejnská" sonáta Ludwiga van Beethovena, ...

Štafeta Nočních běhů pro Světlušku míří do Olomouce

Světluška, projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, se chystá na další Noční běh. Olomouc rozsvítí běžci ve čtvrtek 11. dubna, společně vyběhnou z Pa ...

Nová výstava výtvarníka Jiřího Mášky v Olomouci

Milovníci výtvarného umění mohou zavítat do Olomouce na další výstavu Jiřího Mášky. Hostem této výstavy bude i výtvarnice Jana Volková, která vystudov ...

Český rozhlas vyrazí za posluchači s unikátní show Aleše Cibulky

Nová zábavná show Aleše Cibulky Rozhlas jede za vámi se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc se zastaví v jiném městě naší země a nabí ...

Rok české hudby odstartuje v Moravském divadle světová premiéra inscenace Želary s hudbou Zuzany Lapčíkové

Moravské divadlo Olomouc se zapojuje do oslav Roku české hudby a přispěje hned čtyřmi premiérovými počiny. Jako první představí už 16. února ve světov ...





Pátek 26.4.2024
Olomoucký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes